Vývojáři Lost Ark počítají s mimozemskou invazí na Zemi, do podmínek používání vepsali vtipnou klauzuli
i Zdroj: Hrej.cz
Lost Ark Novinka Vývojáři Lost Ark počítají s mimozemskou invazí na Zemi, do podmínek používání vepsali vtipnou klauzuli

Vývojáři Lost Ark počítají s mimozemskou invazí na Zemi, do podmínek používání vepsali vtipnou klauzuli

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 2. 2022 11:11

Licenční podmínky u jakéhokoliv softwaru bývají často nudnou zdí textu, kterou čte málokdo. Jak se ukazuje, aktuální obří hit Lost Ark skrývá ve svých podmínkách použití (Terms of Service) poměrně komické ustanovení, které se odkazuje na mimozemskou invazi či robotickou nadvládu.

Reklama

  • Korejské studio Smilegate vepsalo do podmínek používání klauzuli o invazi mimozemšťanů či robotů
  • Počítá se i s osídlením Marsu

Ve zkratce bod 5.1 pojednává o faktu, že pro hraní hry musíte být živoucím člověkem, tedy nikoliv firmou, umělou inteligenci (dobrou či špatnou) či mimozemšťanem. Podmínka ale neplatí v případě, kdy tato stvoření převezmou nadvládu nad Zemí. Tehdy vývojáři vřele uvítají jakoukoliv bytost, dále oslovovanou jako „naše eminence“. Studio si ale dává důležitou podmínku – pokud bude lidstvo nuceno přesunout se na Mars, kde nebude Lost Ark dostupný, použijí vývojáři komerčně dostupné procesy pro to, aby hru zpřístupnili i zde. Mezi to patří i případná potřeba meziplanetární logistiky, služeb, podpory života, systému vychylující asteroidy či nastolení práva. 

Teoreticky tím studio zajistilo, že si jeho hry mohou legálně užívat obyvatelé planety Země i v momentě, kdy dojde k vyhlazení lidské populace. Chytré!

Ne vždy tak musí být podmínky používaní pouze nudnými paragrafy a i do podobného oficiálního dokumentu lze vnést trochu zábavy. Podobnou „kontroverzi“ způsobil bývalý prodejní řetězec GameStation v dubnu roku 2010. Do svých podmínek používání vložil klauzuli, při jejímž přijmutí obchod “získal vaší duši”. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama