Lost Ark překonalo další úspěch New World. Řadí se mezi 5 nejhranějších her historie Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Lost Ark Novinka Lost Ark překonalo další úspěch New World. Řadí se mezi 5 nejhranějších her historie Steamu

Lost Ark překonalo další úspěch New World. Řadí se mezi 5 nejhranějších her historie Steamu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 2. 2022 08:00

Free-to-play MMORPG Lost Ark od korejského studia Smilegate RPG neustává ve svém úspěchu. Po přilákání více než půlmilionu uživatelů Steamu, kteří získali dřívější přístup zakoupením Founder’s edice, přináší SteamDB podrobnosti o plném vydání. Lost Ark se se svým vydáním v Evropě zařadilo mezi 5 her s největším počtem současně hrajících hráčů v historii Steamu.

Reklama

  • Lost Ark je 5. nejhranější hrou na Steamu
  • V jeden moment si jej současně zahrálo téměř milion hráčů
  • Svým úspěchem sesadil z téže pozice New World

Z hlediska celkového maxima, na které si hra zatím dosáhla, můžeme mluvit o překonání hranice 984 tisíc hráčů; po stránce právě hrajících uživatelů jde pak o 676 tisíc hráčů. Vývojářům ze Smilegate se tedy podařilo pokořit loňský úspěch New World (913 tisíc), což o je o to zajímavější, když je uváženo, že obě hry sdílí v Evropě téhož vydavatele – Amazon. Není těžké usoudit, že právě model free-to-play je celém úspěchu citelnou podporou.

Lost Ark válí na Steamu i Twitchi, korejské free-to-play MMORPG překonalo půl milionu platících hráčů
i Zdroj: Hrej.cz

Lost Ark válí na Steamu i Twitchi, korejské free-to-play MMORPG překonalo půl milionu platících hráčů

Hra Lost Ark není žádnou novinkou. Původně se MMORPG od studia Smilegate dočkalo vydání už v roce 2019, bohužel ale pouze v…

9. 2. 2022 15:24

S aktuálními čísly hráčů se žebříček Steamu proměňuje do podoby, v níž Lost Ark usedá na celkové páté pozici, kdežto New World klesá na šestou. Při zohlednění stávajícího času psaní textu je ovšem korejská novinka nejhranější hrou vůbec, překonávajíc tak zájem o CS: GO, Apex Legends či Dying Light 2. Před globálním prvenstvím jej na Steamu dělí jen zdolání Cyberpunku 2077 (1 054 388), Dota 2 (1 295 114), CS: GO (1 308 963) a PUBG: BATTLEGROUNDS (3 247 248). 

Probuzení hráčského zájmu a související nápor na servery ale nesly pochopitelně také svou cenu – vydání bylo odloženo jen čtvrthodinu před stanoveným časem, načež následné čekání trvalo několik hodin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama