Vývojář Apex Legends byl vyhozen za nenávistné řeči z roku 2007
i Zdroj: Hrej.cz
Apex Legends Novinka Vývojář Apex Legends byl vyhozen za nenávistné řeči z roku 2007

Vývojář Apex Legends byl vyhozen za nenávistné řeči z roku 2007

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 8. 2021 14:13 9

Když chcete něco sdílet na síti, měli byste myslet nejen na současnost, ale také na budoucnost. Nemyslíme tím nutně váš další pohovor, při kterém by si zaměstnavatel mohl (a pravděpodobně bude) procházet vaše sociální sítě – ale i pátrání fanoušků hry, na které možná pracujete.

Reklama

  • Vývojář Daniel Z. Klein napsal v roce 2007 nenávistné věci o ženách a africkém sousedovi
  • Obrázky z blogu začaly kolovat na sociálních sítích
  • Za to byl vyhozen ze studia Respawn

Přesvědčil se o tom i Daniel Z. Klein, dnes už bývalý vývojář Apex Legends. Ten si v roce 2007 vytvořit blog, kam psal své pocity a názory. Mluvíme o bývalém vývojáři, nešlo tedy o žádné „neškodné“ názory. Přesněji ve svých příspěvcích tvrdil, že se ženy chovají iracionálně kvůli jejich špatným chromozomům, nebo přirovnával svého afrického souseda ke zvířatům.

Obrázky z příspěvků začaly před měsícem kolovat po internetu, na což Klein reagoval potvrzením jejich pravosti. „Beru plnou zodpovědnost za věci, které jsem řekl. Stydím se, jsem smutný a naštvaný na mé mladší já, které tyto věci psalo. Doufám, že je očividné, že těmto věcem už nevěřím. Hodně jsem se snažil, abych se stal lepším člověkem, nyní jsem ale v depresích, protože to vypadá, že už nikdy nenapravím to, jaký jsem byl. Neříkám, že EA nebo Respawn udělali něco nesprávného. Mají plné právo mě vyhodit, i když s tím rozhodnutím nesouhlasím.“

Jak Klein napsal, EA začalo situaci po zveřejnění obrázků ihned vyšetřovat, načež byl Klein po pár dnech vyhozen. „Moc se omlouvám týmu stojícímu za Apex Legends. Je to problém, který nepotřebovali. Vím, jaké jsou jejich plány a Apex má před sebou skvělou budoucnost. Dorazí spoustu skvělých věcí. Přál bych si, abych na nich mohl pracovat."" vyjádřil zpětně lítost.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama