Výrobci bočnic pro PS5 museli skončit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výrobci bočnic pro PS5 museli skončit

Výrobci bočnic pro PS5 museli skončit

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

2. 11. 2020 08:53 9
Reklama

Přijít dnes s originálním nápadem je opravdu těžké. Čas od času se ale objeví zajímavé příležitosti, přičemž se zdá, že stačí pouze odvaha po nich skočit. Parta podnikavých duší se takto na stránkách PlateStation5.com rozhodla nabídnout neoficiální bočnice pro konzoli PlayStation 5. Zprvu se zdálo, že jde skutečně o parádní nápad, zájem byl enormní. Dobrou náladu ale zkazilo právní oddělení Sony.

Zástupce firmy nejprve donutilo ke změně názvu, což nebyl tak zásadní problém. Bočnice tedy následně byly k dispozici na stránkách CustomizeMyPlates.com. Právníci se ale ozvali ještě jednou, tentokrát s požadavkem, aby došlo k ukončení výroby.

Stížnost ohledně názvu stránek se opírala o porušení ochranné známky. To ještě podnikatelé dokázali pochopit. Další právní kroky ale neočekávali, jelikož Sony zatím patenty k bočnicím vyřízené neměla. „Mysleli jsme si, že změna názvu bude stačit k tomu, aby byli všichni spokojeni. Upřímně jsme v to doufali, protože již probíhala výroba,“ svěřili se zástupci firmy serveru VGC. „Jenže právníci ze Sony nám řekli, že se dle jejich názoru duševní vlastnictví vztahuje i na samotné bočnice, takže pokud je budeme prodávat a distribuovat v jakékoliv zemi, skončíme u soudu.“ Firmě tedy v podstatě nezbylo nic jiného, než výrobu ukončit. „Nyní se snažíme zrušit všechny objednávky a vrátit lidem peníze... Jsme velmi zklamaní, nemáme ale na vybranou.“ Firma nyní na stránkách nabízí alespoň polepy.

Sony zatím oficiálně neoznámila podrobnosti k dalším barevným variantám, opakovaně se ale objevily fotografie černého ovladače DualSense. Zatím není jasné, zda japonská společnost sama nabídne možnost zakoupit jiné bočnice, což je poněkud zvláštní, když jde konzole do prodeje už za několik dní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama