Výrobce Sharp se pochlubil, že vyvíjí LCD displej pro novou, neoznámenou konzoli. Může jít o nástupce Switche?
i Zdroj: Unsplash
Novinka Výrobce Sharp se pochlubil, že vyvíjí LCD displej pro novou, neoznámenou konzoli. Může jít o nástupce Switche?

Výrobce Sharp se pochlubil, že vyvíjí LCD displej pro novou, neoznámenou konzoli. Může jít o nástupce Switche?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 5. 2023 10:20 1

Japonský technologický gigant Sharp v rámci svých finančních výsledků zveřejnil informace, podle kterých pracuje na LCD displejích pro zatím neoznámenou novou herní konzoli. To hráče patřičně zaujalo, nejspíš jde totiž o handheldovou konzoli a časově se oznámení hodí k potenciálnímu nástupci konzole Nintendo Switch.

Reklama

  • Japonský technologický výrobce Sharp oznámil, že chystá LCD displej pro zatím neoznámenou konzoli
  • Informaci později rychle smazal
  • Spekuluje se, že by mohlo jít o nástupce Switche
  • Firmy spolu dříve spolupracovaly

Po zveřejnění se tedy sociálními sítěmi začaly šířit spekulace a diskuze nad možnou spoluprací firem. Zvěsti Sharp ještě přiživil tím, že zmínky o vývoji nových LCD displejů okamžitě smazal. Na první pohled se tedy zdá, že zatím informace měla zůstat v tajnosti a neznámý obchodní partner si možná vyžádal mlčenlivost.

Oba japonští výrobci by nespolupracovali poprvé. Sharp dodával LCD displeje pro konzole Nintendo DS a vypomáhal s konstrukcí a montáží Switche. Kromě toho v současnosti prodává televizory vlastní značky.

O možné nové konzoli z dílen Nintenda se spekuluje už velmi dlouho. Velmi úspěšný Switch právě prožívá sedmý rok svého životního cyklu a v poslední době začíná vykazovat klesající prodeje. Už dlouho se mluví o jeho zastaralém hardwaru, který limituje technologický pokrok a možnosti portování her z větších konkurenčních platforem. Nintendo vývoj nové konzole nikdy oficiálně nepotvrdilo. Podle finančních reportů za poslední období ale víme, že minimálně do konce příštího března Switch nahradit nechce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama