Vylepšení analogových páček Switche má podle Nintenda lépe vzdorovat jejich opotřebování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vylepšení analogových páček Switche má podle Nintenda lépe vzdorovat jejich opotřebování

Vylepšení analogových páček Switche má podle Nintenda lépe vzdorovat jejich opotřebování

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 10. 2021 10:55

Výrobce Nintendo Switch reaguje na stížnost zákazníků ohledně problematického chování Joy-Conů (tzv. driftování) představením jejich nového modelu. Podle aktuálního vyjádření Nintenda je nová sada páček, která má opotřebení materiálu odolat, doplněna do čerstvě vydaného OLED modelu i všech starších verzí konzole, které zamíří na trh.

Reklama

  • Nintendo reaguje na problém s driftováním analogových páček Switche
  • Do všech produkovaných modelů konzole i zvlášť prodávaných Joy-Conů dosazuje součástky, které problému mají předcházet

Dílčí zásahy do analogových páček, u nichž se nemalé procento uživatelů setkávalo s nepříjemným driftem po delší i kratší době užívání, nejsou podle generálního manažera technické divize Nintenda rozlišitelné pouhým okem. Ve své rozpravě též dodává, že vylepšování jednotlivých součástek Joy-Conů bylo návrháři činěno již od uvedení samotné konzole na trh. Výměnou tak měla projít celková odolnost materiálu i hráčům skryté vnitřnosti.

„Když došlo na prokázání pozitivního efektu vylepšení, urychleně jsme designové změny začlenili do Joy-Conů, které jsou přibaleny ke Switchi i jeho Light verzi, stejně jako jsme je přidali do všech tehdy produkovaných Joy-Conů prodávaných samostatně,“ uvedl za technické oddělení Toru Jamašita. Firemní zástupce též dodává, že nová sada součástek je používána i při opravě starších modelů konzole či v podobném směru upraveného Pro Controlleru. Změna má přinášet zejména nižší tření mezi díly, které jsou průběhem času opotřebovávány v důsledky vzájemného fyzického kontaktu.

Vylepšení analogových páček Switche má podle Nintenda lépe vzdorovat jejich opotřebování
i Zdroj: Hrej.cz

Problematické chování páček, způsobující při hraní jejich samovolné vychylování do stran, byla od vydání konzole předmětem mnoha dohadů. Část stížností zákazníků dokonce skončila i u soudu. Přičemž nejnovější žádost o přezkoumání konzole Evropskou komisí byla orgánem Evropské spotřebitelské organizace podána v průběhu letošního ledna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama