Vydavatel mění postoj k Six Days in Fallujah
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vydavatel mění postoj k Six Days in Fallujah

Vydavatel mění postoj k Six Days in Fallujah

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2021 16:40 4

Společnost Victura vydávající připravovanou kontroverzní akci Six Days in Fallujah na svém Twitteru oznámila, že chápe jisté politické souvislosti jejich hry. Šéf společnosti Peter Tamte přitom po oznámení tvrdil, že hra není žádným politickým komentářem a jakýmkoliv kontextům se v tomto ohledu vyhne. Za tato tvrzení byl kritizován.

Reklama

„Rozumíme tomu, že jsou události ztvárněné v Six Days in Fallujah neoddělitelné od politických témat,“ tvrdní nyní společnost na rovinu. „Příběhy v Six Days in Fallujah jsou vyprávěny skrze gameplay a dokumentární záběry obsahující příslušníky armády i civilisty s různými zážitky a názory na válku v Iráku. Zatím s námi své nejhorší zážitky v životě sdílelo 26 iráckých civilistů a desítky příslušníků armády. Tak, abychom je jejich slovy mohli sdílet s vámi. Dokumentární segmenty rozebírají řadu složitých témat, včetně událostí a politických kroků, které vedly k bitvám o Fallúdžu a jejich následků. I když hráčům nedovolíme používat bílý fosfor jako zbraň, jeho použití bude popsáno v dokumentárních segmentech. Během hraní se hráči zapojí do příběhů, které jsou doplněny kontextem skrze dokumentární segmenty. Každá z misí hráče vyzývá k interaktivnímu řešení skutečných vojenských i civilních scénářů a nabízí pohled na městská bojiště tak, jak to nedokáže žádné jiné médium,“ doplňuje.

We understand the events recreated in Six Days in Fallujah are inseparable from politics. pic.twitter.com/N7nkPilp1Q

— Victura (@VicturaGG) March 8, 2021

Victura tak s nejvyšší pravděpodobností hasí požár, který vypukl po některých vyjádření Tamteho. Jeho tvrzení o apolitické náplni hry kritizovala řada komentujících tím, že je politická souvislost konfliktu naprosto klíčová a jejím odstraněním by autoři popisované události velice nevhodně vytrhávali z kontextu. Sám Tamte se zatím k novému postoji Victury nevyjádřil.

Six Days in Fallujah je už druhým projektem stejného jména a námětu. Ten první, oznámený v roce 2009, byl zrušen pro přílišnou kontroverzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama