Vydání Arida: Backland’s Awakening bylo odloženo. Kdy se tedy dočkáme?
i Zdroj: Aoca Game Lab
Mobilní hraní Arida: Backland’s Awakening Novinka Vydání Arida: Backland’s Awakening bylo odloženo. Kdy se tedy dočkáme?

Vydání Arida: Backland’s Awakening bylo odloženo. Kdy se tedy dočkáme?

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

23. 6. 2022 18:00

Arida: Backland’s Awakening vypadala jako další kvalitní PC port na mobilní telefony a měli jsme se jej dočkat již 15. června. Bohužel se tak nestalo a nyní se dozvídáme, co zpoždění zapříčinilo a jak dlouho na přežívání v Brazílii budeme ještě čekat.

Reklama

  • Datum vydání Arida: Backland’s Awakening bylo odloženo z 15. 6. na 30. 6. 2022
  • Jedná se o open-world survival PRG odehrávající se v brazilské savaně
  • Dle vývojářů potřebuje hra dořešit fungování na dotykové obrazovce

Tato hra vzbudila vlnu očekávání, jelikož se odlišila od ostatních mobilních – relativně podobných – survival titulů. A není se čemu divit, otevřený svět i příběh, který již známe z PC verze, vypadal na ukázkách opravdu krásně. Bohužel, za každým prvkem očekávání přichází prvek zklamání. Dle vývojářů Aoca Game Lab bylo datum vydání na poslední chvíli přesunuto na konec června. 

Důvodem tohoto, poměrně nekonvenčního odložení je potřeba další práce zejména v oblasti responzivity na dotykové obrazovce. Nutno dodat, že tato část vývoje je velice důležitá u titulů na mobilní telefony, takže je i vcelku pochopitelné, že by pro indie studio byl větší problém, kdyby Arida na počátku nefungovala tak, jak má. A na druhou stranu, ty 2 týdny vývoje nejsou zase tolik oproti ostatním herním studiím (myslím tím tebe, Dead Island 2).

Od legendární RPG až ke kačeru Donaldovi, co má pro naše telefony připravený červen?
i Zdroj: Vlastní

Od legendární RPG až ke kačeru Donaldovi, co má pro naše telefony připravený červen?

Za poslední rok jsme byli nejednou překvapení z pozornosti, kterou začaly herní společnosti ubírat na mobilní telefony. Aby…

1. 6. 2022 14:50
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama