vitezem-hlavni-ceny-igf-je-monaco
Novinka Vítězem hlavní ceny IGF je Monaco

Vítězem hlavní ceny IGF je Monaco

Marek Švrkala

Marek Švrkala

12. 3. 2010 15:04
Reklama

Game Developers Conference, která právě probíhá v moderním Moscone Convention Center v San Franciscu, je každoročně místem vyhlášení prestižních cen o nejlepší nezávislé hry roku, tedy Independent Games Festival Awards. To nejcennější (Seumas McNally Grand Prize – odměna 20,000 $) ocenění si z dvanáctého ročníku akce odnesl Andy Schatz ze studia Pocketwatch Games za hru Monaco (stylová kooperativní stealth akce až pro čtyři hráče). Monaco získalo také cenu za nejzajímavější design (Excellence in Design).

Dvojicí ocenění se může chlubit rovněž atmosférická noir plošinovka Limbo (Excellence in Visual Art a Technical Excellence). Projekt vývojáře vystupujícího pod přezdívkou Playdead v létě vyjde na Xbox Live Arcade. Ze známých jmen indie scény je třeba vyzdvihnout ještě populárního Cactuse, jenž získal Nuovo Award (cenu za inovativní přístup) za psychedelickou skákačku Tuning. Každý z oceněných vývojářů obdržel odměnu v podobě 2500 dolarů (sponzorská cena D2D Vision Award 10 000 $). Rozsáhlý článek o finalistech IGF jsme přinesli už v lednu.

Záznam téměř hodinového ceremoniálu můžete zhlédnout zde. Určitě stojí za zkouknutí a to nejen pro seznámení s tvářemi úspěšných vývojářů. Vyhlašování totiž nabídlo hned několik vtipných momentů, které ukáží některé hry v trochu jiném světle. Vítězné tituly byly vybrány z celkem 301 účastníků, volilo je na 170 porotců. V loňských ročnících uspěly kousky jako Braid nebo World of Goo. Doufejme, že alespoň někteří z letošních oceněných dosáhnou jejich slávy.

Kompletní seznam oceněných titulů:
Seumas McNally Grand Prize:
Monaco, Pocketwatch Games

IGF Nuovo Award:
Tuning, Cactus

Excellence in Visual Art:
Limbo, PlayDead

Excellence in Audio:
Closure, Closure Team

Technical Excellence:
Limbo, PlayDead

Excellence in Design:
Monaco, Pocketwatch

Games Student Showcase Award:
Continuity, Ragtime Games

IGF Mobile Best Game:
Spider: The Secret Of Bryce Manor, Tiger Style

Audience Award:

Heroes Of Newerth, S2 Games

D2D Vision Award:
Max & The Magic Marker, Press Play

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama