Ve válce na Ukrajině zřejmě zahynul bývalý vývojář GSC Game World. Jeho obličej nesla jedna z postav v sérii Stalker
i Zdroj: GSC Game World
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Novinka Ve válce na Ukrajině zřejmě zahynul bývalý vývojář GSC Game World. Jeho obličej nesla jedna z postav v sérii Stalker

Ve válce na Ukrajině zřejmě zahynul bývalý vývojář GSC Game World. Jeho obličej nesla jedna z postav v sérii Stalker

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 12. 2022 15:27

Do přetrvávajícího konfliktu na území Ukrajiny se v rámci obrany vlasti zapojuje řada Ukrajinců z různých oborů, a to včetně herního vývoje. Několik zdrojů přineslo smutnou informaci, že v bojích u Bachmutu zemřel vývojář Volodymyr Ježov, který se ve studiu GSC Game World podílel na sérii Stalker, Alexander nebo Cossacks 2.

Reklama

  • V bojích u Bachmutu dle zdrojů zahynul zkušený vývojář z GSC Game World Volodymyr Ježov
  • Podílel se i na sérii Stalker, kde jedna z postav nesla jeho obličej

Ježov patřil k váženým součástem ukrajinského studia. Jeho obličej se tak stal i přímo součástí hry, a mohli jste ho “potkat” jako stalkera Lokiho v pokračování Stalker: Call of Pripyat. O Ježovově smrti informovaly zdroje na Twitteru a Telegramu, informaci později sdílely i české zdroje.

Zkušený vývojář se měl účastnit současných tvrdých bojů na Donbaské frontě v okolí města Bachmut, které v současnosti dle dostupných informací patří k vůbec nejhorším ohniskům konfliktu mezi Ukrajinou a ruskými agresory.

Samotné studio GSC Game World v současnosti pracuje na regulérním druhém dílu série Stalker. Jeho vývoj byl ale válkou silně poznamenán a na nějaký čas i úplně pozastaven. Vývojáři už v březnu zahájili přesun do České republiky, konkrétně do pražských kanceláří, aby mohli v práci pokračovat. V průběhu roku se ale objevovaly zprávy, že část vývojářů na Ukrajině z různých důvodů zůstala.

Zdrojový magazín Exputer připomíná, že v bojích na Ukrajině zemřel také animátor série Metro Andrij Korzinkin.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama