Ve FIFA 21 se jako memento objeví fotbalista, který tragicky zahynul v roce 2006
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve FIFA 21 se jako memento objeví fotbalista, který tragicky zahynul v roce 2006

Ve FIFA 21 se jako memento objeví fotbalista, který tragicky zahynul v roce 2006

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 5. 2021 09:37

Společnost EA Sports se připojila ke klubu Queens Park Rangers a nadaci Kiyan Prince Foundation ve snaze připomenout osud Kiyana Prince, mladého talentovaného fotbalisty, kterého v roce 2006 ubodali před jeho školou. Prince byl zařazen na soupisku klubu s číslem 30 (právě tolik let by mu dnes bylo) a objeví se i ve virtuálním mužstvu Queens Park Rangers ve FIFA 21.

Reklama

  • Ve FIFA 21 se objeví Kiyan Prince
  • Talentovaný mladík zemřel na následky bodného zranění v roce 2006
  • Jeho otec chce takto upozornit na hrozby spojené s násilím mladistvých

Kiyan prý patřil k nejtalentovanějším hráčům akademie klubu ze západního Londýna. Dle agentury Reuters ho čekala zářná budoucnost jak v Premier League, tak v anglickém národním týmu. V roce 2006 ale přispěchal na pomoc jinému chlapci, který čelil šikaně, a utrpěl bodné zranění, které bylo nakonec smrtelné.

Ve FIFA 21 se jako memento objeví fotbalista, který tragicky zahynul v roce 2006
i Zdroj: Hrej.cz

Jeho otec, bývalý profesionální boxer Mark Prince, později založil Kiyan Prince Foundation a dnes, v době kdy by Kiyanovi bylo třicet let, připomíná jeho osud. Tvůrci digitálních efektů Framestore společně s Univerzitou v Bradfordu vytvořili model toho, jak by Kiyan asi vypadal v současnosti. Jeho podobizna se pak objeví na billboardech v Londýně, v reklamních kampaních obchodů s obuví ale i ve FIFA 21. Klub Queens Park Rangers se zavražděným hráčem totiž “podepsal” symbolickou smlouvu a ve hře se objeví přímo v sestavě.

Zmíněná nadace si klade za cíl inspirovat a měnit mladé brity, kteří by se mohli uchylovat k násilí. Britské ostrovy totiž mají s násilím za použití nožů, často i u mládeže, dlouhodobý problém. Prince věří, že by je mohl příběh Kiyana inspirovat ke změně. “Většina těch kluků, téhle generace, hraje FIFA. Uvidí Kiyana a pokud alespoň jeden z nich změní názor, stálo to za to,” vysvětluje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama