Vampire Survivors se hraje ještě lépe. Po změně enginu je hra výrazně plynulejší a nabízí i lokální co-op
i Zdroj: Poncle
Novinka Vampire Survivors se hraje ještě lépe. Po změně enginu je hra výrazně plynulejší a nabízí i lokální co-op

Vampire Survivors se hraje ještě lépe. Po změně enginu je hra výrazně plynulejší a nabízí i lokální co-op

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 8. 2023 09:50

Slíbené kooperativní hrátky, které měli obohatit Vampire Survivors, jsou již nyní dostupné. Lokálně kooperativní režim, který byl tento týden vydán už 17. srpna, přišel s updatem 1.6, jenž mění herní engine a provází i switchovou verzi.

Reklama

  • Vampire Survivors vyšel na Switch a dostal gaučový co-op
  • Hra také přešla na nový engine s lepší odladěností
  • Starší engine zůstane dostupný, ale nebude updatován

Kooperativní režim, který hra nově dostala na všech platformách, je podle autora titulu skutečně jen lokální. Někteří hráči sice hlásí, že se jim vše daří rozchodit i online s možností Steam Remote Play Together, ale počítejte s tím, že pokud to zkuste, bude mít pár zádrhelů.

Kooperativně je totiž vše míněno pro gauč, a to tak, že budete hrát až ve 4 lidech. K mání je takto vše od hratelných postav, zbraní i DLC obsahu, jen s tím rozdílem, že každý hraje za někoho jiného, kdy 2 postavy nemohou být stejné.

K tomu, abyste se navzájem na bojišti rozpoznali, slouží dále i nové prvky grafiky. Jelikož je hra totiž místy poměrně chaotická, a to zvláště když se na vás řídí tucty a tucty nepřátel, k dispozici je nově i možnost přepínat barvy hráčů, obrysy postav a indikátory charakterů. 

Nad rámec toho je však důležité i opuštění starého enginu, které dělá hru o něco hratelnější. Původní engine, který fungoval už od roku 2021, byl ve hře paralelně vedle nového enginu už poměrně dlouho, avšak nyní vývojáři došli do bodu, kdy tomu tak nebude.

V zájmu toho, aby mohli přidat další nové funkce a zlepšit optimalizaci, přišli teď s tím, že kompletně přešli na nový základ. Ten je výrazně plynulejší než předešle používaná verze, a zejména na slabších počítačích dovoluje lepší výkon. 

Vlastní kanál Poncle na YouTube dokonce nahrál video porovnávající výkon hry na Steam Decku před a po změně enginu. A rozdíl je vidět hned. Při tom všem Poncle podnikl také kroky k tomu, aby se hra hrála stejně jako předtím, a žádá o nahlášení, pokud najdete jakékoli rozdíly.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama