Valve vysvětluje, proč Counter-Strike 2 nevyjde na Macu
i Zdroj: Valve
Novinka Valve vysvětluje, proč Counter-Strike 2 nevyjde na Macu

Valve vysvětluje, proč Counter-Strike 2 nevyjde na Macu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 10. 2023 12:17

S vydáním plné verze Counter-Strike 2 došlo k nahrazení CS:GO, což pro některé hráče není dobrá zpráva. Valve totiž nehodlá podporovat systém macOS.

Reklama

  • Valve potvrzuje, že Counter-Strike 2 nedorazí na Mac
  • Podporovány nebudou ani 32bitové operační systémy
  • Na Macu hrálo málo lidí

Counter-Strike 2 dorazil ve formě bezplatného upgradu pro CS:GO, jde tedy o jedinou oficiální verzi hry. Zařízení s operačním systémem macOS však podporovaná nejsou. A tak tomu i zůstane, což potvrzuje oficiální vyjádření. 

„Counter-Strike 2 představuje největší technický skok v historii CS a naším cílem je pokračovat ve vývoji i v dalších letech. S technologickým pokrokem jsme učinili obtížné rozhodnutí ukončit podporu staršího hardwaru včetně DirectX 9 a 32bitových operačních systémů. Stejně tak již nebudeme podporovat systém macOS.”

Recenze Counter-Strike 2, staronového krále esportu po omlazující kůře
i Zdroj: Valve

Recenze Counter-Strike 2, staronového krále esportu po omlazující kůře

2. 10. 2023 20:00
18

Zanedlouho to bude úctyhodných 25 let, kdy světlo světa spatřila nenápadná Half-Life modifikace, jejíž popularita záhy…

Valve vysvětluje, že na Macu hrálo zanedbatelné množství lidí, podle všeho jde o méně než jedno procento aktivních hráčů, a to byly započteny i zmíněné 32bitové systémy. Vývojářům se tedy zřejmě nevyplácí tuto platformu podporovat.

CS:GO sice na Steamu najdete i nyní, Valve nicméně upozorňuje, že bude tato verze podporována pouze do 1. ledna příštího roku. Poté už se hra bude muset obejít bez oficiálních updatů.

Pokud jste doposud hráli na Macu a pořídili jste si tzv. Prime Status Upgrade, pak budete mít nárok na vrácení peněz. Valve ovšem vyhoví pouze žadatelům, kteří hráli hlavně na této platformě a byli aktivní v době od oznámení testu Counter-Strike 2 (22. března) do vydání plné verze (27. září). 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama