Valve stále pracuje na level editoru pro Alyx
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve stále pracuje na level editoru pro Alyx

Valve stále pracuje na level editoru pro Alyx

David Plecháček

David Plecháček

1. 4. 2020 11:49
Reklama

O úspěchu Half-Life: Alyx zřejmě netřeba diskutovat. Sice neznáme skutečná čísla, tedy to hlavní, podle čeho hodnotit úspěch a neúspěch, nicméně jen málokdo, kdo hru hrál, dal najevo svou nespokojenost. Jestliže máme v budoucnu hrát VR hry, tak kéž by byla alespoň část taková, jako novinka od Valve. Ta navíc svůj půvab nerozvinula do své úplné podoby, část hry totiž stále chybí.

Co se týče kampaně a vyprávěného příběhu, je Alyx samozřejmě kompletní. Když ale došlo k oznámení nově vyvíjené hry loni na podzim, Valve slibovalo, že součástí bude i level editor, aby se mohla komunita postarat o další zábavu nad rámec přibližně 15 hodin, které ve hře strávíte. Ten ale prozatím chybí, závazek jeho dodání ale stále visí na oficiálních stránkách hry. Valve na něj, zdá se, nezapomnělo.

Na Steamu je v tuto chvíli dokonce napsané, že je editor součástí hry, to ale není pravda. Situace je však matoucí, a tak se jí Valve rozhodlo vyjasnit alespoň skrze diskuzní fórum ResetEra. Tam Jake Rodkin nejenže potvrdil, že se s editorem stále počítá, ale tvrdí, že je pro Valve teď na prvním místě. „Tým se na něj právě teď plně soustředí,“ píše. „Zanedlouho se s našimi hráči podělíme o další informace.“

Kromě obvyklých frází ale přeci jen Rodkin zašel trochu více do detailu. Věc se má tak, že většinu minulého týdne vývojáři trávili vyvíjením patchů po vydání hry a další technickou podporou. „Omlouvám se, že nemáme alespoň nějaké datum, ale jsem si jistý, že komunikace se v budoucnu zlepší,“ dodal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama