Zapomněli jste si objednat Steam Deck? Nevadí. Handheld si můžete vytisknout na 3D tiskárně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zapomněli jste si objednat Steam Deck? Nevadí. Handheld si můžete vytisknout na 3D tiskárně

Zapomněli jste si objednat Steam Deck? Nevadí. Handheld si můžete vytisknout na 3D tiskárně

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 2. 2022 08:45 3

Některé společnosti si pečlivě hlídají, zda se někdo nesnaží obohatit na jejich produktech, příkladem může být Sony. Japonský výrobce konzolí prakticky okamžitě zburcoval své právníky, když se po uvedení PlayStationu 5 objevili podnikavci, kteří chtěli nabídnout alternativní bočnice. Valve se k podobné situaci staví úplně jinak.

Reklama

  • Valve uvolnilo oficiální podklady pro Steam Deck
  • Mohou je využít domácí kutilové nebo výrobci příslušenství
  • Společnost zároveň varuje před neodbornou manipulací

K hráčům brzy doputuje první vlna handheldů Steam Deck, podle prvotních ohlasů má zařízení poměrně slušně nakročeno k velkému úspěchu. Valve při této příležitosti nabízí oficiální podklady, díky nimž si zájemci mohou Steam Deck vytisknout na 3D tiskárně. 

Příspěvek na Twitteru přímo oslovuje všechny nadšené bastlíře, modery či dokonce výrobce příslušenství, ale také běžné lidi, kteří by si zkrátka chtěli zkusit, jak Steam Deck padne do rukou. Pod licencí Creative Commons jsou k dispozici CAD soubory, součástí jsou modely ve formátech STP, STL a DWG. Veškeré podklady lze stáhnout zde.

V prohlášení zaznívá, že se Valve nemůže dočkat výtvorů od komunity. Jedním dechem ale upozorňuje na některé nepříjemné důsledky, které se mohou pojit s neodbornou manipulací. Už jen samotné otevření handheldu znamená rozlučku se zárukou, zároveň může velmi snadno dojít k poškození. Valve tím pádem doporučuje, aby běžní uživatelé raději přenechali šroubováky profesionálům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama