V Senegalu má vzniknout západoafrické ohnisko herního vývoje. Pomůže tomu investice 300 tisíc eur
i Zdroj: Victor Rutka / Unsplash
Byznys Novinka V Senegalu má vzniknout západoafrické ohnisko herního vývoje. Pomůže tomu investice 300 tisíc eur

V Senegalu má vzniknout západoafrické ohnisko herního vývoje. Pomůže tomu investice 300 tisíc eur

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 6. 2023 13:45

V západoafrické zemi Senegal by měl v příštích letech začít rozkvétat herní průmysl. Alespoň to plánují lokální zástupci průmyslu, kteří nyní mohou těžit ze strategické investice 300 tisíc eur. Za ní stojí francouzská ambasáda a místní studio Masseka.

Reklama

  • V Senegalu má díky investicím vzninkout herní hub

Výsledkem investice má být vznik hybridního projektu vnímaného jako kombinace klasického studia a inkubátoru herního vývoje. Půjde tedy o profesionální tým který by měl zároveň podporovat další rozvoj herních studií v Senegalu. Ultimátním cílem je pak vytvořit v zemi klíčové ohnisko herního vývoje pro tento světový region. Místní vývojáři jsou zváni na placené tréninkové stáže, technicky projekt zastřeší jiné místní studio Kayfo Games a kancelářské prostory poskytne státní organizace DER F/J.

Do projektu má být také zapojen francouzský kraj Okcitánie, ale zatím není známo jak.

Na začátku loňského roce v Africe vznikla asociace Pan Africa Gaming Group, která si klade za cíl násobně zvýšit potenciál místního herního průmyslu. Do projektu jsou zapojeny studia z Jihoafrické republiky, Kamerunu, Ghany, Tuniska, Etiopie, Keni, Tanzánie, Rwandy a právě senegalské Kayfo Games. Kontinent těží z toho, že je pro jeho obyvatele stále běžnější internetové připojení a s tím stoupá i zájem o virtuální zábavu. Nejsilnějším regionem je pochopitelně Jihoafrická republika, významné hráčské základny jsou ale i v Ghaně, Nigérii, Keni a Etiopii. 

Bývalá francouzská kolonie Senegal patří k rozvinutějším státům Afriky, ekonomicky jde ale o poměrně nestabilní trh. Trpí předevšm politickou korupcí a špatně organizovaným systémem vzdělání, což je pro herní vývoj poměrně zásadní překážka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama