V novince Beecarbonize od Charles Games bojujete s uhlíkovými emisemi a klimatickou změnou
i Zdroj: Charles Games / Tisková zpráva
Novinka V novince Beecarbonize od Charles Games bojujete s uhlíkovými emisemi a klimatickou změnou

V novince Beecarbonize od Charles Games bojujete s uhlíkovými emisemi a klimatickou změnou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 2. 2023 11:06

Studio Charles Games, fungující v rámci pražské Univerzity Karlovy, představilo další hru. Tentokrát nejde o projekt zabývající se historií, ale naopak tou nejtíživější přítomností a blízkou budoucností. V Beecarbonize totiž skrz hratelnost karetní strategie bojujete s klimatickou krizí.

Reklama

  • Studio Charles Games chystá nový titul Beecarbonize
  • Vyjde 1. března a budete v něm karetní strategií bojovat proti změně klimatu

Hlavními protivníky jsou tedy uhlíkové emise a klimatická změna. Hráč dostane možnost v karetní formě ovlivňovat společenský vývoj pomocí průmyslových reforem, občanských iniciativ, novel zákonů nebo vědeckého výzkumu. Všechny prvky je pak potřeba patřičně vyvažovat, aby systémy správně fungovaly. Proti sobě tak stojí pro ekonomiku klíčový průmysl a obyčejní lidé. 

K úspěšnému cíli vede několik cest. Možnosti volby ilustrují autoři třeba na rozhodnutí, jestli hráč rovnou opustí fosilní paliva, nebo je zachová a raději se bude soustředit na odstraňování jejich uhlíkové stopy.

“Svět Beecarbonize reaguje na vaše rozhodnutí. Víc emisí znamená víc záplav nebo monzunů, když investujete do jaderné energie, riskujete nukleární katastrofu. S každým pokusem se poučte a možná se vám podaří překonat environmentální katastrofy, společenské nepokoje a možná odvrátit i vyhynutí života na celé Zemi,” ilustruje studio záměr vytvořit dynamickou a znovuhratelnou hru.

Nedílnou součástí zážitku je i atraktivní, byť jednoduché grafické zpracování. Beecarbonize vyjde 1. března na PC a mobilních telefonech. Na vývoji se podíleli také klimatičtí experti z neziskovky Člověk v tísni a je součástí projektu 1Planet4All financovaného z prostředků Evropské Unie.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama