V nové české hře se stanete bezdomovcem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V nové české hře se stanete bezdomovcem

V nové české hře se stanete bezdomovcem

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 3. 2016 09:14 10
Reklama

Položili jste si někdy otázku, jaké to je ztratit práci i bydlení a ocitnout se na ulici? Odpověď na tuto otázku může hráčům dát ambiciózní nová česká hra, jejíž téma je stejně originální, vážné a svým způsobem i kontroverzní. V RPG nazvaném Hobo: Tough Life se totiž stanete bezdomovcem.

Na hře Hobo: Tough Life spolupracují dvě česká studia - T4J a Moravia Tales. Ve vývoji je novinka od loňského prosince, ale jak samotní autoři upozorňují, přípravy začaly už přibližně před rokem. Jakkoli se to může zdát být úsměvné, vývojáři se zřejmě snaží simulovat život na ulici se vší vážností a do nejmenších podrobností. Slibují RPG s prvky survivalu a celou hru situují do nám důvěrně známých kulis, což ji činí pro našince ještě přitažlivější.

“V roli bezdomovce čelíte denním strastem života na ulici, přičemž podmínky k přežití se stále zhoršují,” popisují základní koncept hry autoři, kteří se budou ucházet o přízeň fanoušků od 22. března na Greenlightu. Hobo: Tough Life, jak už ostatně samotný název napovídá, má být obtížná hra, v níž budeme prozkoumávat velkoměsto, plnit příběhové úkoly, a přesto autoři chtějí hratelnost postavit na nelinearitě, která umožní hrát titul opakovaně.

Měli jsme možnost podívat se na první trailer, který je zatím bohužel neveřejný, ale docela dobrý obrázek o podobě hry si můžete udělat i z obrázkové galerie. Upoutávku chtějí vývojáři zveřejnit 22. března ve 20 hodin při příležitosti vstupu hry na Greenlight. Titul se má podle nich trefit do vkusu především náročnějším hráčům, kteří se nebojí patřičné výzvy. “Budete se muset potýkat s hladem, nehostinným prostředím ulice, lidským nezájmem, přicházející zimou a spoustou dalších věcí,” varují autoři.

Hra ale nechce rezignovat ani na příběh a emocionální stránku. “Chceme být také poutavými vypravěči. Předložíme jak příběhy inspirované těmi méně šťastnými reálnými osudy, tak také příběhy smyšlené a poněkud romantizované,” tvrdí vývojáři. “Tyto přístupy chceme vyvážit, protože se nesnažíme vyrobit super realistickou simulaci života na ulici, ale poutavou a zajímavou hru,” dodávají.

Tím hlavním ale bude samotný život na digitální ulici. Budete navazovat vztahy s dalšími postavami, budovat vzájemné vazby a bude jen na vás, jakou pověst bude mít váš virtuální bezdomovec. Opatřit si jídlo nebo přístřeší, které vás ochrání před zimou, zřejmě nebude možné bez ohledu na následky. Pokud se hráč nebude ohlížet na to, kam vedou jeho akce, varují autoři, že se dostane do bezvýchodné situace a jedinou možností bude začít hrát od začátku.

Nutno poznamenat, že si autoři vybrali skutečně zajímavé a neokoukané téma. O to obtížnější bude ale zpracovat ho citlivě a důstojně, aby se ze hry nestala fraška, na níž by si smlsla tradiční média, která často nejsou ochotná akceptovat, že i hry mohou dokumentovat závažné problémy. Pokud se to ale českým týmům povede, může být výsledkem neobvyklý vhled do problematiky lidí, kteří se ocitnou na okraji společnosti a bez střechy nad hlavou.

Více informací o hře najdete na webu hoborpg.com.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama