Update pro Dreams se soustředí na zvuk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update pro Dreams se soustředí na zvuk

Update pro Dreams se soustředí na zvuk

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 10. 2020 10:04
Reklama

Studio Media Molecule stále pracuje na vylepšování Dreams, komplexního nástroje, s nímž si může každý zkusit vytvořit vlastní hru. Právě dnes odbavilo důležitý update, jehož prostřednictvím posouvá možnosti tvorby zvukového podkresu.

I hudební editor je neuvěřitelně detailní. V mnohém připomíná profesionální programy, například FL Studio. Pro potřeby amatérských herních vývojářů by jistě bohatě stačila už jeho základní verze. Autoři se ale rozhodli nabídnout další možnosti. S updatem tedy přináší třeba nové orchestrální nástroje, syntetizátory, kytary nebo bicí.

Vývojáři si pohráli také s ukázkovou nahrávkou, takže si uživatelé mohou udělat lepší představu o tom, s jakým zvukem pracují. K dispozici jsou i nové automatizační nástroje. Zvukové efekty je kupříkladu možné přizpůsobit tempu vybraného beatu, což výrazně ulehčuje práci.

Update pro Dreams se soustředí na zvuk
i Zdroj: Hrej.cz

Nástroj nabízí i zkratku pro uživatele, jimž na zvukové stránce tolik nezáleží. V databázi jsou předpřipravené krátké smyčky, které jsou vzájemně kompatibilní díky stejnému tempu. Lze je tedy pohodlně kombinovat dohromady. Je ale možné zajít ještě dál a vrhnout se na kompletní skladby. Ty už stačí pouze maličko upravit dle vlastní libosti. Zároveň jde samozřejmě o skvělý způsob, jak se s editorem naučit.

Autoři také zapracovali na drobných úpravách, sjednotili například výchozí hlasitost jednotlivých zvuků a tak dále. Pokud vás zajímá, jak editor funguje v praxi, můžete se podívat na poslední stream, v němž byly jeho možnosti představeny.

Pracovat v Dreams je zatím možné pouze na obrazovce, přestože se vyloženě nabízí zpřístupnit nástroj také pro headset PlayStation VR. Na této možnosti už vývojáři pracují, koncem května dokonce začali spolupracovat s testery. Nabízí se také otázka PC verze. Kreativní ředitel Mark Healey prohlásil, že je portu otevřený, poslední slovo má ale společnost Sony, která mu zatím nedala zelenou. Na port si tedy zřejmě ještě nějaký čas počkáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama