Unikly záběry z Marvel's Wolverine. Hackeři zveřejnili přes milion ukradených souborů
i Zdroj: Insomniac Games
Marvel’s Wolverine Novinka Unikly záběry z Marvel's Wolverine. Hackeři zveřejnili přes milion ukradených souborů

Unikly záběry z Marvel's Wolverine. Hackeři zveřejnili přes milion ukradených souborů

Dominik Tománek

Dominik Tománek

19. 12. 2023 15:00

Záběry z připravované Wolverine hry od společnosti Insomniac začaly hojně kolovat na internetu poté, co hackeři zveřejnili spoustu interních dat.

Reklama

  • Hackerská skupina zveřejnila více než 1,67 terabajtů dat obsahujících přes 1,3 milionu souborů
  • Lítost s nimi vyjádřili vývojáři z Remedy

Podle serveru Cyber Daily zveřejnila hackerská skupina Rhysida celkem 1,67 terabajtů dat obsahujících přes 1,3 milionu souborů. Stalo se tak po útoku, který Rhysida oznámila minulý týden. Vývojářům řekli, že cena za data v aukci začíná na hranici 2 milionů dolarů (cca 45 milionů Kč) a stanovila sedmidenní lhůtu na zaplacení. Nabídku mohl podat jakýkoli kupec. 

Kromě materiálů o designu úrovní a postav z Wolverina únik zřejmě obsahuje i několik interních firemních prezentací obsahujících podrobnosti o neoznámených hrách společností Insomniac a Sony, snímky obrazovek interních tabulek a podrobnosti o rozpočtech na vývoj a marketing. Wolverine je údajně označován jako první z plánované trilogie titulů o X-Menech, přičemž druhá a třetí hra by měly podle Cyber Daily vyjít do konce roku 2029, respektive 2033. Zmíněna je také třetí hra Spider-Man, hra s Venomem a nový přírůstek do série Ratchet and Clank. Přibližně 98 % ukradených dat bylo údajně zveřejněno, přičemž Rhysida uvedla, že „nebyla nahrána prodaná data“, což znamená, že zbývající 2 % mohla být někomu prodána. Součástí úniku jsou i osobní informace zaměstanců a spolupracovníků Insomniac. 

V hlavní roli Venom. Únik poukazuje na další hru od Insomniac Games
i Zdroj: Insomniac Games / Sony Interactive Entertainment

V hlavní roli Venom. Únik poukazuje na další hru od Insomniac Games

Rozsáhlý únik informací a materiálů odkazuje na další chystané projekty studia Insomniac Games, které se letos podepsalo pod…

19. 12. 2023 14:29

Sony ani Insomniac se k situaci zatím nevyjádřili. Soucit s Insomniac na sítích vyjádřili třeba Remedy, kteří vzkázali, že si tohle určitě nezasloužili. 


Potenciální spoilery


V době psaní tohoto článku se většina uniklých dat týkala právě Wolverina. Mezi uniklé informace patří obsazení hry Marvel's Wolverine, což naznačuje, že by se ve hře mohly objevit klasické postavy spojené s Wolverinem, jako jsou Sabretooth a Deathstrike, ale také několik méně známých postav od Marvelu. Mezi mnoha uniklými herci jsou jména Troy Baker nebo Debra Wilson z her Star Wars Fallen Order a Jedi Survivor. Kromě toho byly veřejně zveřejněny testovací záběry nebo concept arty. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama