Unikátní české RPG Scribe bojuje o přízeň na Kickstarteru
i Zdroj: Rawmeat
České hry Novinka Unikátní české RPG Scribe bojuje o přízeň na Kickstarteru

Unikátní české RPG Scribe bojuje o přízeň na Kickstarteru

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 3. 2024 11:00

V poslední době se objevilo hned několik crowdfundingových kampaní s českými projekty. Nedávno byla spuštěna další, tentokrát se týká vskutku netradičního titulu Scribe z produkce studia Rawmeat.

Reklama

  • Na Kickstarteru byla spuštěna kampaň k české hře Scribe 
  • Jde o počin dvoučlenného studia Rawmeat
  • Autoři vzdávají hold hrám z 80. let
  • V základu si řekli o 50 tisíc eur

Pro titul Scribe se těžko hledá škatulka, autoři totiž kombinují prvky z různých žánrů. Hru popisují jako mix akční adventury a RPG zasazený do otevřeného světa v pixel-artové grafice. Za zmínku stojí fakt, že jde o poctu hrám z 80. let, ať už jde o point-and-click adventury, akční tituly, plošinovky či puzzle záležitosti. 

„Chceme posunout estetiku pixel-artu až na samou hranici jeho možností a využít současnou technologii pro obsah a herní prvky, které by na počátku rozvoje počítačových her nikdy nebyly možné,” vysvětlují autoři.

Hlavním hrdinou je písař, který se snaží zachytit skutečnou historii kontinentu. V kraji se totiž rozmohl nešvar v podobě překrucování reality, ničení starých záznamů a přepisování knih, to vše ve jménu dogmatického císaře.

V nové české hře se projedete pražským metrem. Back in Service si můžete vyzkoušet již nyní
i Zdroj: Dominik Vojta

V nové české hře se projedete pražským metrem. Back in Service si můžete vyzkoušet již nyní

Na Startovači se objevila další česká hra, která potěší především nadšence do městské hromadné dopravy.

20. 3. 2024 09:49

Kreativu zajišťuje Mikuláš Podprocký, který se podílel na celé řadě velkých projektů, jako příklad může posloužit druhá Mafia či Kingdom Come: Deliverance. Technickou stránku má na starost bratr Tomáš. Za sebou už mají kus práce, na hře pracují ve volném čase už tři roky. A právě nyní nastala správná chvíle pro kampaň na Kickstarteru.

Cílem je vybrat alespoň 50 tisíc eur, což by stačilo minimálně na 15 hodin zábavy. Pokud se podaří dosáhnout na další úrovně, dojde na verze pro další platformy, rozšířenou kampaň, ženskou hrdinku, lokalizaci do dalších jazyků a tak dále. 

V době psaní článku se vybraná částka blížila k sedmi tisícům eur, do konce kampaně zbývá ještě 27 dní. Více informací najdete na Kickstarteru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama