Návrat české legendy Posel smrti je na spadnutí. Fanoušci už vybrali peníze na remaster hudby
i Zdroj: Future Games
Posel Smrti Novinka Návrat české legendy Posel smrti je na spadnutí. Fanoušci už vybrali peníze na remaster hudby

Návrat české legendy Posel smrti je na spadnutí. Fanoušci už vybrali peníze na remaster hudby

Dominik Tománek

Dominik Tománek

22. 2. 2024 12:30 2

Spoluautor české adventury Posel smrti se rozhodl probudit značku z mrtvých. Zdeněk Houb momentálně vybírá peníze na vylepšený soundtrack a naznačuje, že možná přijde i nový díl.

Reklama

Od vydání legendární české hry Posel smrti už uběhlo neuvěřitelných 21 let. Atmosférická adventura patří mezi oblíbené tituly i dnes. Není tedy divu, že vývojář a hudební producent Zdeněk Houb, který se na vzniku prvního dílu podílel, se rozhodl dát o značce opět vědět. Na české crowdfundingové platformě HitHit spustil kampaň, pomocí které chce vybrat finanční prostředky na předělávku soundtracku z Posla smrti do „nového, slušivého kabátku“. Kampaň začala teprve před pár dny, ale autorovi se už podařilo vybrat dvojnásobek původní částky. Cílem bylo vybrat 70 000 Kč, po třech dnech už je částka na téměř 150 000 Kč. 

Z rychlosti úspěchu je zřejmé, že o je o kultovní českou značku stále velký zájem. Autor nicméně naznačuje, že bychom se v případě úspěchu měli dočkat i úplně nového dílu série. Mělo by jít o prequel s podtitulem „Pouto krve“, který bude vyprávět příběh ze staré Anglie/Skotska, inspirovaný skutečnými událostmi. „S novým, v adventurách dosud nepoužitým, game design postupem a temnou atmosférou hodnou Posla smrti. Tak držte palce, ať se remaster podaří! Protože námět prequelu se už píše,“ uvádí Zdeněk Houb v HitHit kampani. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama