Ubisoft nemá zůstat u jediného VR Assassina. Toho oznámeného přinese na podzim a dalšího již plánuje
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft nemá zůstat u jediného VR Assassina. Toho oznámeného přinese na podzim a dalšího již plánuje

Ubisoft nemá zůstat u jediného VR Assassina. Toho oznámeného přinese na podzim a dalšího již plánuje

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 2. 2023 10:40

Přestože Ubisoft loni oznámil mnoho her, kterými obohatí rodinu Assassin’s Creed, další může být zřejmě v plánu. Zdroje Insider Gaming odhalily, že se interně vedou diskuze o nástupci pro Assassin’s Creed Nexus. Stojí přitom za zmínku, že tento titul nebyl ještě oficiálně potvrzen, nýbrž pouze více komentován insidery.

Reklama

  • Ubisoft má podle neoficiálních zdrojů jednat o pokračování chystané VR hry Assassin’s Creed Nexus
  • Samotného Nexus se máme dočkat ještě letos na podzim

Tom Henderson už loni v dubnu řekl, že hratelnými postavami Nexus mají být celkem čtyři postavy ze starších dílů Assassin’s Creed. Konkrétně řekl, že jimi bude Ezio, který vystoupil již v Assassin’s Creed II, Brotherhood a Revelations; dále Haytham a Connor tvořící dynamické duo otec-syn v Assassin’s Creed III; a nakonec Kassandra z dílu Assassin’s Creed Odyssey. I ve VR bychom se měli přitom dočkat mechanismů, které sérii doprovází v tradičních dílech. Vedle kradmého postupu či pronásledování nemá proto chybět např. přítomnost parkouru, soubojů nebo eliminací cílů, které vám hra vytyčí.

Odhalen VR Splinter Cell a Assassin’s Creed, Medal of Honor: Above vyjde v prosinci
i Zdroj: Hrej.cz

Odhalen VR Splinter Cell a Assassin’s Creed, Medal of Honor: Above vyjde v prosinci

Včerejší akce Oculusu přinesla také informace od Ubisoftu či společnosti Respawn. Obě dvě společnosti si sice nepřichystali…

17. 9. 2020 10:36

Co se týče informací, které můžeme naopak považovat za oficiální, a nikoli jen spekulace, ty nás vrací až do roku 2020. Ubisoft tehdy k právě ohlášené hře (bez uvedení námi zmíněného názvu) prozradil, že vyjde jako exkluzivita pro headset Oculus Quest, který nyní známe pod označení Meta.

Henderson nicméně vysvětluje, že dohoda byla od té doby interně rozvázána, i když v jistém smyslu stále dodržena. Údajně k tomu došlo poté, co si aktuálně rostoucí výdaje obou firem měly vyžádat utáhnutí rozpočtu nejen u Ubisoftu, ale také u společnosti Meta, která za exkluzivitu platila. Henderson tak rozumí, že francouzský gigant může svou hru vydat na kterémkoli z headsetů. Současně však věří, že se tak spíše nestane. Soudí tak dle toho, že vývoj titul je již nyní podle jeho informace v natolik pokročilé fázi, že by jakákoli podobná úprava vyžadovala investice, které Ubisoft aktuálně nechce podniknout.

Ubisoft je zřejmě ve vážných problémech. Znovu odložil Skull & Bones, tři neoznámené hry zrušil
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft je zřejmě ve vážných problémech. Znovu odložil Skull & Bones, tři neoznámené hry zrušil

Francouzský vydavatel Ubisoft v tiskové zprávě oznámil, že se musí dále přizpůsobovat nepříznivé finanční situaci. Firma se…

11. 1. 2023 19:40

Pokud jde pak o okolnosti vydání, které Ubisoft až doteď úspěšně udržel pod pokličkou, datum se máme dle Hendersona dozvědět v červnu, přičemž sama hra má následně vyjít v září po Assassin's Creed Mirage. S ohledem na druhý díl pak autor dodává, že Ubisoft věří, že si Nexus na poměry VR povede tak dobře, že se mu vyplatí už předběžně konzultovat i Nexus 2 – a to z principu jako hry, která by vyšla pro headsety budoucí generace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama