Ubisoft je zřejmě ve vážných problémech. Znovu odložil Skull & Bones, tři neoznámené hry zrušil
i Zdroj: Ubisoft
Byznys Assassin's Creed Mirage Novinka Ubisoft je zřejmě ve vážných problémech. Znovu odložil Skull & Bones, tři neoznámené hry zrušil

Ubisoft je zřejmě ve vážných problémech. Znovu odložil Skull & Bones, tři neoznámené hry zrušil

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 1. 2023 19:40

Francouzský vydavatel Ubisoft v tiskové zprávě oznámil, že se musí dále přizpůsobovat nepříznivé finanční situaci. Firma se potýká s nízkými prodeji her z konce loňského roku, problémy s vývojem i restrukturalizací. Byla tak znovu nucena odložit pirátskou akci Skull & Bones (už pošesté) a zrušila další tři neoznámené projekty.

Reklama

  • Ubisoft znovu odložil Skull & Bones, tentokrát na začátek období 2023-24
  • Zrušil další tři neoznámené hry
  • Snaží se šetřit, finanční problémy se zřejmě prohlubují

Pro poslední fiskální kvartál Ubisoft snížil očekávání. Dle svých slov se “potýká s problémy, zatímco se průmysl dále ubírá směrem obřích značek, dlouhotrvajících titulů a zaujímá hráče napříč regiony, platformami i byznysovými modely”. Problémem je zřejmě to, že projekty z období velkých investic ještě nejsou hotovy, a loni vydané hry Mario + Rabbids: Sparks of Hope a Just Dance 2023 si nevedou tak, jak si vydavatel představoval.

Prvním letošním titulem měly být v březnu Skull & Bones, titul byl ale odložen na začátek příštího fiskálního roku. Nejdříve tedy vyjde v dubnu, v praxi ale může dojít k dalším posunům. Ubisoft hodlá dále investovat do vývoje, zároveň chce ale ušetřit, škrtat a restrukturalizovat firmu jako takovou.

Tři zrušené projekty se přidávají k nedávnému oznámení zrušení čtyř dalších. Firma ekonomické problémy přiznává dlouhodbě. Už v létě se CEO Yves Guillemot symbolicky vzdal třetiny ročního platu. Ubisoft ale také dlouhodobě obcházejí problémy s údajnou špatnou firemní kulturou.

Yves Guillemot avizuje, že Ubisoft zdraží své hry na PS5 a Xbox Series
i Zdroj: Ubisoft

Yves Guillemot avizuje, že Ubisoft zdraží své hry na PS5 a Xbox Series

Šéf studií Ubisoft Yves Guillemot v rozhovoru pro byznysový magazín Axios podotkl, že firma plánuje zdražit své připravované…

13. 9. 2022 13:07
1

Nejnovější zprávy prý znepokojily investory, kteří pochybují o dalších vydavatelských plánech. Vedení Ubisoftu je mělo ubezpečit, že v dalším období uspějí chystané projekty Avatar: Frontiers of Pandora a Assassin's Creed: Mirage, plus další neoznámené projekty, včetně jednoho velmi významného.

Jak dopadne Skull & Bones už možná ani nechceme odhadovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama