Ubisoft měl zrušit pokračování Immortals Fenyx Rising. První hru se prý nepovedlo převést na větší značku
i Zdroj: Ubisoft
Immortals Fenyx Rising Novinka Ubisoft měl zrušit pokračování Immortals Fenyx Rising. První hru se prý nepovedlo převést na větší značku

Ubisoft měl zrušit pokračování Immortals Fenyx Rising. První hru se prý nepovedlo převést na větší značku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 7. 2023 09:55 1

Zatímco spolu s dalšími hráči dále napjatě vyhlížíme, jak Ubisoft naloží s Assassin’s Creed a zda se celá formule série ještě jednou změní, série Immortals zřejmě skomírá ve svém snažení. Na skutečnost upozornil magazín VGC, který hovořil o jejím druhém dílu a jeho možném zrušení. Jeho anonymní zdroje prý nyní potvrdily, že loni spekulované pokračování již nadále nevzniká, neboť nedokázalo naplnit očekávání Ubisoftu v současné době.

Reklama

  • Ubisoft měl zrušit vývoj pokračování pro Immortals Fenyx Rising
  • S informací přišel magazín VGC s odkazem na zdroje mezi vývojáři

O nástupci Immortals Fenyx Rising jsme poprvé v článku informovali loni podle zpráv insidera a novináře Jeffa Grubba, jenž vycházel z informací vývojářů. Grubb tehdy tvrdil, že titul v podobě druhého dílu (později označeného spíš za spin-off) vzniká teprve ve fázi konceptu ve studiu Ubisoft Quebec, tedy ve studiu, jež stálo za prvním dílem a AC: Odyssey. 

Vlastní nejmenované zdroje VGC však nyní potvrdily, že situace už neplatí. Zřejmě i kvůli finanční (ne)stabilitě Ubisoftu, jež stále trvá, se francouzská firma rozhodla cílit jen na ty značky, jež dokáží přinést velké zisky hned při vydání, a nikoli menší a postupné, jak tomu bylo u Immortals.

První hra se prý podle VGC celkově totiž prodávala převážně ve slevách, což se mohlo stát i s podporou více vlivů – jednak třeba tím, že hra startovala novou IP, což s sebou vždy přináší i jistou míru nejistoty; dále tím, jakou zvolila stylizaci; a nakonec i tím, kdy vyšla. 

Lze totiž připomenout, že právě ono období vydání nebylo moc šťastně zvolené. První hra při svém vydání patřila do balíku her, kdy vyšla hned po boku Valhally a Watch Dogs: Legion – neboli dvou her, jež měly nejen výhodu v síle již zavedené značky, ale také v dřívějším datu vydání, čímž oslabily peněženky hráčů ještě před vydáním Immortals.

Zjevně i proto VGC nyní říká, že jednička tolik nezazářila a že vývoj dvojky už není v plánu. Nicméně možná nejen její. Zdroje magazínu totiž mimo to dále také tvrdí, že stejný ortel může nakonec potkat i zbytek série, kdy není jisté, zda bude vůbec pokračovat.

Dřívější slova Grubba měla být však i přesto pravdivá – takže alespoň víme, co se se značkou dělo do tohoto momentu. I dle VGC byl totiž projekt ve své počáteční fázi vyvíjen v Ubisoft Quebec, nicméně jak šel čas dál a firma procházela finanční krizí, vedení prý stále víc pochybovalo, zda projekt naplní očekávání, až nakonec vše zrušilo na začátku tohoto měsíce.

Nástupce Immortals Fenyx Rising nemá být pokračování, ale spin-off zasazený do Polynésie
i Zdroj: Ubisoft

Nástupce Immortals Fenyx Rising nemá být pokračování, ale spin-off zasazený do Polynésie

Insider Tom Henderson už na začátku letošního jara informoval, že Ubisoft vedle budoucnosti Assassin’s Creed i na…

23. 7. 2022 11:30

Záměrem Ubisoftu a oním naplněním „očekávání“, které takto padá jako důvod, mělo být údajně to: rozšířit značku a budovat ji do více směrů. Podle aktuálních informací VGC to mělo znamenat, že první Immortals mělo (asi jako u prvního Assassin's Creed) přerůst až ve velkou sérii, jež dovoluje více různých zasazení, což tvrdil i Grubb. Ten loni zmiňoval, že Ubisoft měl při vývoji dvojky plánovat i jiné známé mytologie než jen řeckou (a čínskou, která byla v DLC), kdy zvážil například i polynéské mýty.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama