Ubisoft měl odložit i nové Assassin’s Creed z Bagdádu. Hra údajně nedorazí ani do začátku příštího jara
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft měl odložit i nové Assassin’s Creed z Bagdádu. Hra údajně nedorazí ani do začátku příštího jara

Ubisoft měl odložit i nové Assassin’s Creed z Bagdádu. Hra údajně nedorazí ani do začátku příštího jara

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 7. 2022 08:30 1

Hra s kódovým označením Rift byla původně plánována jako rozšíření pro Assassin’s Creed Valhalla, ale koncem loňska měla narůst tak, že se přeměnila v plnou hru. Hrát máme údajně za Basima, známého zabijáka z Valhally, jehož cesta historií nemá být tak rozsáhlá jako nedávné díly série. Více než na open-world na vyšší desítky hodin se prý novinka zaměří na kompaktnější zážitek a plížení ve střihu starých dílů. Podle magazínu Bloomberg se tak ovšem stane až v roce 2023.

Reklama

  • Následující Assassin’s Creed bylo podle agentury Bloomberg odloženo
  • Vyjít má nejdříve v březnu příštího roku, přičemž přinést má již avizované zasazení na Středním východě

Bloomberg slovem novináře Jasona Schreiera už dříve uvedl, že Rift odehrávající se údajně v Bagdádu bude menší díl, jenž vyjde ještě před Assassin’s Creed: Infinity – novou platformou značky, kde má podle téhož novináře skončit i spekulované pokračování z Asie zvané Project Red. 

Schreier na základě svých zdrojů původně tvrdil, že Rift má stále jistou šanci vyjít letos; po dalších informacích ovšem otočil a tvrdí, že se tak stane nejdříve na jaře 2023. „Společnost Ubisoft odložila další Assassin’s Creed a posunula její z února na jaro, což pro francouzského vydavatele znamená druhý takový neúspěch v posledních dnech,“ popisuje opožděný vývoj příštího Assassin’s Creed Jason Schreier.

Výše uvedená slova o neúspěchu pochopitelně naráží na čerstvou novinu, že Ubisoft učinil zásadní změnu ve svém rozvrhu titulů. Mimo nespecifikovaného odkladu Avatar: Frontiers of Pandora, jež nadále nevyjde do jara následujícího roku, došlo i na zrušení Ghost Recon Frontline nebo Splinter Cell VR. V celkovém měřítku se změna dotkla i titulů, které ani neznáme. Vedle Avatara měl být tak odložen i menší nepojmenovaný projekt, zatímco k úplnému ukončení vývoje mělo dojít u dalších dvou.

Ubisoft ruší čtyři projekty, včetně ostře kritizovaného Ghost Recon Frontline, také odkládá Avatara
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft ruší čtyři projekty, včetně ostře kritizovaného Ghost Recon Frontline, také odkládá Avatara

Francouzský vydavatel Ubisoft dále potvrzuje, že nezažívá úplně šťastné časy. Z informací zveřejněných k uzavřenému prvnímu…

22. 7. 2022 07:00

Jak z celé situace vyplývá a Bloomberg na to poukazuje, tyto vršící se neúspěchy zanechávají vydavatele v nezávidihodné pozici. Na poměry předchozích let nemá letos připravenou tak silnou sestavu her jako dříve, což může prohloubit jeho dále současné problémy. Na podzimní sezónu připadá při odhlédnutí od zářijové konference Ubisoftu jen dvojice specifických her – a to pokračování Mario + Rabbids pro Nintendo Switch a roky odkládané Skull & Bones, jež budí spíše skepsi nežli nadšení.

Určité pochyby pak dozajista vznikají nejen u hráčů, ale u akcionářů Ubisoftu. Akcie společnosti poklesly jen za letošní rok přibližně o 4,5 %, na což generální ředitel Yves Guillemot reagoval tvrzením, že problém tkví ve zpomaleném vývoji, daném větším podílem práce z domova. Výraznější snahu šetřit vidíme nicméně i u sílícího trendu vypínání serverů jeho starších her. Během posledních měsíců Ubisoft takto ukončil multiplayer desítek her, včetně starších dílů sérií Assassin’s Creed, Far Cry a dalších.

Ubisoft vypne multiplayer dalších 15 her, včetně DLC části z nich
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft vypne multiplayer dalších 15 her, včetně DLC části z nich

Seznam devadesáti her Ubisoftu, které v dubnu postihlo definitivní ukončení online podpory, a tedy i multiplayeru, roste o…

2. 7. 2022 18:20

Můžeme připomenout, že samotná série Assassin’s Creed, která ani letos patrně pokračování neodstane, je jedna z nejvýdělečnějších značek Ubisoftu vůbec. Těmto slovům dosvědčuje například fakt, že poslední Valhalla se stala vůbec první hrou vydavatele, která mu přihrála miliardu dolarů. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama