FBI vyšetřuje profesionální hráče. Na popud sázkových kanceláří ovlivňovali zápasy
i Zdroj: Valve
Novinka FBI vyšetřuje profesionální hráče. Na popud sázkových kanceláří ovlivňovali zápasy

FBI vyšetřuje profesionální hráče. Na popud sázkových kanceláří ovlivňovali zápasy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 4. 2021 09:20

Ovlivňování zápasů není nová věc. Sázení a vidina výhry je záležitost, která je se sportem propojena už řadu let. S příchodem esportu a ochotou sázkových kanceláří i sázkařů samotných se tento trend upnul i na hraní her. Do šetření se nyní pouští FBI.

Reklama

  • FBI pomáhá s vyšetřováním případu ovlivňování zápasu v esportu
  • Zatím nevíme, o jakou hru či jaké hráče by mělo jít
  • V esportu se podobné případy již objevily

Jak totiž upozornil magazín Kotaku, člen Komise pro integritu esportu Ian Smith potvrdil spolupráci s FBI na případu „relativně malé, ale důležité skupiny hráčů, která v Severní Americe dlouho ovlivňovala zápasy.“ Situaci popsal následovně.

„Je to klasické ovlivňování zápasů – hráči, kteří jsou podplaceni syndikáty sázkových kanceláří, ovlivňují zápasy místo toho, aby to dělali ze své vlastní vůle. Děje se to už delší dobu a je to velmi organizované.“ Bohužel jsme se ale nedozvěděli, o jakou hru nebo jaké hráče přesněji jde.

Rozhodně to ale není jediný příklad ovlivňování zápasů v esportu, tedy ve světě profesionálních hráčů počítačových her. Už za pár týdnů bychom se od výše zmíněné komise měli dozvědět výsledek šetření ohledně 35 australských hráčů CS:GO, kteří během minulého roku taktéž ovlivňovali zápasy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama