Tým skončil ve Fortnite lize kvůli tweetu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tým skončil ve Fortnite lize kvůli tweetu

Tým skončil ve Fortnite lize kvůli tweetu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 3. 2021 11:42 7

Pořádně drahým se stal emotivní výlev jednoho z profesionálních hráčů Fortnite. Hráč s přezdívkou Wrigley totiž během turnaje Fortnite Champion Series na sociální síť Twitter publikoval velmi ostrý vzkaz, ve kterém kreativnímu řediteli projektu doporučuje, aby spáchal sebevraždu. Pořadatelé akce okamžitě vyloučili hráčův tým, Twitter skryl příspěvek i celý jeho účet.

Reklama

„Like literally fucking k!ll your$elf @DonaldMustard,“ vzkázal Wrigley v příspěvku, který snad ani není nutné překládat. Společně se spoluhráči Dictate a Userz měl zrovna za sebou šestý zápas z dvanácti a týmu se příliš nedařilo. I přes nízkou pozici v žebříčku měl ale zajištěn velmi štědrý bonus za účast, prizepool celého turnaje dosáhl na 3 miliony dolarů (v přepočtu téměř 66 milionů českých korun). Kvalifikace na turnaj byla navíc náročná a tvrdá, konkurence je v esportovém světě Fortnite obrovská.

„Sdělujeme vám, že byl váš tým s okamžitou platností diskvalifikován a odstraněn ze soutěže Chapter 2 Season 5 FNCS. Na základě vnitřního vyšetřování bylo shledáno, že člen vašeho týmu porušil sekci 8.1.2 oficiální pravidel, která praví: Hráči musí vystupovat s respektem k ostatním hráčům, pořadatelům akce, divákům a sponzorům,“ sdělili organizátoři týmu do mailové schránky. Dictate a Userz proti rozhodnutí protestovali. Poukazovali na to, že nad Wrigleyho chováním neměli žádnou kontrolu, že měli získat podíl z prizepoolu alespoň oni, případně měli dostat možnost Wrigleyho nahradit jiným hráčem.

Je podle vás rozhodnutí spravedlivé, nebo příliš tvrdé?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama