Tvůrci Spiritfarera překvapují s novou hrou: Jejich 33 Immortals spojí do kooperace až 33 hráčů
i Zdroj: Thunder Lotus
Novinka Tvůrci Spiritfarera překvapují s novou hrou: Jejich 33 Immortals spojí do kooperace až 33 hráčů

Tvůrci Spiritfarera překvapují s novou hrou: Jejich 33 Immortals spojí do kooperace až 33 hráčů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 6. 2023 14:35

Jedním z mnoha oznámení, které se ukázaly na včerejším Xbox Games Showcase, bylo i představení nového projektu studia Thunder Lotus – vývojářů her Spiritfarer, Jotun nebo Sundered. Titul byl pojmenován 33 Immortals a jak už název napovídá, nabízí kooperaci pro 33 hráčů při současném důrazu na akci. Hra vyjde v předběžném přístupu už příští rok a bude dostupná na Xbox Series a PC a hned v první den den také v Game Passu.

Reklama

  • Tvůrci Spiritfarera oznámili svůj nový kooperativní roguelike 33 Immortals
  • Hra bude dostupná prvně v předběžném přístupu, který začne v roce 2024 
  • Stane se tak skrze na Epic Games Store, Xbox Series a Xbox Game Pass 

Z popisu, který je zatím znám, vyplývá, že hra bude o ponuré akci. 33 Immortals se zatím profiluje jako ručně malovaná roguelike akce, která koketuje se světem pekla i pohledem shora. Toto peklo je navíc dobře známé. Námětem hry se totiž stalo zpodobnění pekla Danteho Božské komedie, takže hra využívá svých tvorů, které autoři vytvořili, ale také postav již známých, jako třeba tříhlavého Lucifera nebo samého Danta. 

Ostatně, pekelná stvoření, která Dante viděl, zde sehrávají hlubší roli. Kromě toho, že při hraní působí totiž jako zdroj překážek, hrají důležitou roli i pro příběh, neboť sami hrajete za jednoho z více zatracenců a také duši, kterou čeká věčné utrpení. I když…je to opravdu nutné? Jak se totiž říká, v našem životě nikdy nic není úplně takže proč by to platilo tady? I mezi zatracenými se tak zažehává povstání, a vy – coby jeden z jeho účastníků a strůjců – získáváte další šanci bojovat a změnit svůj osud.

Toto bojování je pro hru nejdůležitější. Mimo pekelnou atmosféru tu máme totiž to, co sami autoři potutelně nazývají nyní jako “pick up and raid”, tedy jako malé spojení tří žánrů v podobě MMO, roguelike a kooperace. Jedná se o to, že titul využívá 3 prvků současně. Jednak je tu motiv toho, že zve ke hraní až 33 hráčů, kteří se v partě vydávají na společné plnění „raidů“. A zadruhé to, že si každý z nich bude moci vybrat vlastní perky i zbraně a po smrti (pokud nastane) také přenášet jen určitá vylepšení pro další boje. 

„33 Immortals v průběhu procházejí raidů aktivně vybízí hráče ke spolupráci, aby si zajistili, že co největší a nejsilnější část z nich projde přes hordy nepřátel a pak zvítězí v soubojích s finálními bossy," upřesňuje studio. 

Společnost Thunder Lotus rovněž oznámila, že plánuje hru spustit nejdříve jako předběžnou verzi předcházenou betou a až pak jako plnou hru. Veřejnou betu si takto vyzkoušíme tedy úplně nejdříve. Stane se tak již letos na podzim (hlásit se můžete už zde) a až poté v roce 2024 dostaneme předběžný přístup na PC, Xbox Series a již řečený Game Pass.

Tvůrci Spiritfarera překvapují s novou hrou: Jejich 33 Immortals spojí do kooperace až 33 hráčů
i Zdroj: Thunder Lotus
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama