Tvůrci podivného projektu Abandoned mažou tweety, spekuluje se o konci vývoje
i Zdroj: PushSquare
Abandoned Novinka Tvůrci podivného projektu Abandoned mažou tweety, spekuluje se o konci vývoje

Tvůrci podivného projektu Abandoned mažou tweety, spekuluje se o konci vývoje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 3. 2022 14:41 3

Projekt Abandoned od začátku provází jisté nejasnosti. Velmi atraktivní koncept přilákal spoustu zájemců a první teasery nás v půlce roku 2021 zaujaly. První odhalení formou aplikace Experience ale dopadlo katastrofálně. Teď ze sociálních sítí mizí zmínky o hře. Spekuluje se o tom, že Abandoned nevyjde, a že dost možná ani vůbec neexistovalo.

Reklama

  • Tvůrci Abandoned z Twitteru smazali řadu tweetů informujících o budoucnosti projektu
  • Sílí spekulace, že hra nevyjde, nebo že šlo dokonce o podvod

Změn si všiml uživatel Twitteru LanceMcDonald. Ten upozornil na to, že studio Blue Box z Twitteru smazalo většinu tweetů, ve kterých nějak odkazuje na budoucnost projektu a své vlastní plány. Studio přitom na začátku letošního roku oznámilo, že v prvním kvartálu dojde na vydání technologického dema a konečně dojde na tak dlouho slibované odhalení hry. 

Připomeňme, že tým chtěl původně hru ukázat prostřednictvím aplikace Realtime Experience. Ta ale nefungovala, byla podivně obrovská, a studio také údajně lhalo o okolnostech problémů se spuštěním. Autoři se později omluvili, poukázali ale na to, že v souvislosti s odhalením čelili výhružkám smrtí.

„Blue Box Game Studios nyní vymazali většinu tweetů popisujících konkrétní plány pro jejich hru “Abandoned”. Před třemi měsíci řekli, že “brzy” bude hratelné demo a také předtím zveřejnili lživý tweet, ve kterém tvrdili, že měla aplikace s trailerem 6 gigabajtů protože ve skutečnosti obsahovala mnohem více obsahu, jen bylo nutné aplikaci aktualizovat, aby fungovala. Po mnoha měsících ale všechny tyto tweety smazali. Myslím si, že tahle hra nikdy neexistovala,“ vyjadřuje své podezření McDonald.

Abandoned přichází se slíbenou ukázkou. Ani další z tahů studia Blue Box nicméně komunitu příliš nepotěšil
i Zdroj: Hrej.cz

Abandoned přichází se slíbenou ukázkou. Ani další z tahů studia Blue Box nicméně komunitu příliš nepotěšil

Když tvůrci Abandoned ze studia Blue Box ani po měsíčním odkladu nedokázali na poslední chvíli zprovoznit svou speciální…

14. 8. 2021 08:35
1

Projekt Abandoned, studio Blue Box a jeho údajný zakladatel Hasan Kahraman jsou od začátku spojováni s designérem Hideo Kodžimou a jeho týmem Kojima Productions. Komunita spekulovala, že by mohlo jít o hodně kuriózní guerillovou marketingovou kampaň pro Kodžimův nový projekt. Kahraman ale toto tvrzení opakovaně vyvracel. Na sociálních sítích se později objevovaly informace o tom, že studio už dříve opakovaně oznamovalo a rušilo záhadné herní projekty, a množila se podezření, že jde o jeden velký podvod. V souvislosti s Blue Box padala i nařčení z praní špinavých peněz nebo daňových úniků.

Pod příspěvkem McDonalda se mimochodem objevil uživatel s přezdívkou F4ST3X, který tvrdí, že pro Abandoned skládal část soundtracku. Dle jeho slov je chování tvůrců krajně podezřelé a opakovaně mu chodí omluvy kvůli dalším odkladům oficiálního oznámení.

Situace je o to podivnější, že se na marketingu Abandoned velmi aktivně podílel i samotný PlayStation. Doufejme, že se brzy dozvíme alespoň část pravdy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama