Tvůrce Company of Heroes z Relic Entertainment zasáhlo další propouštění
i Zdroj: Relic
Novinka Tvůrce Company of Heroes z Relic Entertainment zasáhlo další propouštění

Tvůrce Company of Heroes z Relic Entertainment zasáhlo další propouštění

Dominik Tománek

Dominik Tománek

5. 4. 2024 19:00

Studio Relic Entertainment, tvůrci uznávaných RTS sérií jako Homeworld nebo Company of Heroes, čeká další kolo propouštění. Tato zpráva přišla jen několik dní po odchodu od Segy.

Reklama

Pár dná zpátky společnost Relic oznámila, že se v rámci rozsáhlého propouštění a restrukturalizace evropských divizí společnosti Sega osamostatňuje. Po odkoupení od mateřské společnosti externím investorem společnost Relic prohlásila, že do budoucna bude „řízena nezávisle”, ale že bude i nadále poskytovat aktualizace pro stávající tituly, jako je Company of Heroes 3. To vše se stalo jen několik měsíců poté, co minulý rok Sega propustila 121 zaměstnanců Relic Relic Entertainment. 

Podle prohlášení vývojářky Robyn Smale, které zveřejnila na LinkedIn, nyní studio Relic opouští dalších 41 lidí. „Jsem naprosto zdrcená, že tu máme opět další propouštění v Relic Entertainment. Přišli jsme o řadu úžasných lidí - 41. . . Tyto situace jsou opravdu na nic a rve mi srdce, když vidím, jak se tolik z nás rozchází."

Krátce po tomto příspěvku následovalo oficiální potvrzení propouštění ze strany Relic Entertainment, kde se uvádí, že toto těžké rozhodnutí bylo učiněno proto, aby studio mělo „co nejlepší šanci přežít ve stále nestabilnějším odvětví“. Zdá se tedy, že série vyhavozání bude ještě nějakou chvíli pokračovat. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama