Tristní remake střílečky XIII se má opravení dočkat v září. Vydavatel předal práci jinému studiu
i Zdroj: Microids / PlayMagic
Novinka Tristní remake střílečky XIII se má opravení dočkat v září. Vydavatel předal práci jinému studiu

Tristní remake střílečky XIII se má opravení dočkat v září. Vydavatel předal práci jinému studiu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 6. 2022 20:50 1

Katastrofická předělávka XIII, jež byla vstříc nemilosrdné kritice hráčů i recenzentů vydaná koncem roku 2020, je nyní předělávána novým studiem. Místo původních vývojářů z PlayMagic pověřilo Microids prací menší francouzský tým Tower Five. Po více než roce dostane tak hra jednu velkou aktualizaci, která se pokusí vychytat mouchy, vizuální styl i přidat nové funkce.

Reklama

  • XIII Remake obdrží 13. září obdrží asi dosud nejzásadnější aktualizaci
  • Vydavatelství Microids na práci vyčlenilo nové vývojářské studio, které nahradilo původní tým
  • Změnit se má stylizace, AI, HUD i zvuk

Nová bezplatná aktualizace remaku téměř dvacet let staré hry Ubisoftu vyjde 13. září letošního roku. V průběhu svého příchodu přinese zejména vylepšení těch největších prohřešků vůči originálu, zejména uměleckého stylu, jenž se odklonil asi nejvíce, uživatelského rozhraní, umělé inteligence a zvuku. Nebude nicméně chybět ani vítaná novinka pro hru více hráče. Vedle lokálního multiplayeru se totiž od září otevře i jeho online varianta pro 13 hráčů, přičemž na konzolích současné generace přibyde i 60 FPS.

Tristní remake střílečky XIII se má opravení dočkat v září. Vydavatel předal práci jinému studiu
i Zdroj: Steam / Microids

K bídnému stavu, ve kterém hra loni vyšla, se po starším vyjádření z listopadu vyjádřil také CEO společnosti Microids Stéphane Longeard. Znovu nad hrou lamentoval s poukázáním, že "nesplňovala očekávané standardy kvality hráčů“. Před více než rokem se proto v Microids za účelem dokončení hry a vylepšení dojmu rozhodli najmout nové studio Tower Five, jež nahradilo původní vývojáře z PlayMagic. Je zmíněno, že Tower Five s Microids spolupracovali již na více projektech, jako je například port detektivní adventury Agatha Christie: The ABC Murders pro Nintendo Switch. I jejich samostatná práce je ovšem známa. Studio stojí za akční příběhovou strategií Lornsword: Winter Chronicle.

Opravdu jsme si chtěli s opravou dát na čas a nabídnout majitelům XIII Remake bezplatnou aktualizaci, která vzdává tu nejvyšší možnou poctu původní hře, kterou všichni milujeme,“ uvedl Longeard. CEO následně potvrzuje, že zářijový update bude značit poslední část vývoje hry, přičemž ubezpečuje, že majitelé oznámené Switche z něj budou těžit také.

S ohledem na nechvalnou pověst, které remake čelí, stojí za zmínění, že poslední větší aktualizace je na Steamu datována více než rok nazpět. Jejím obsahem byly přitom natolik fundamentální prvky hry, jako je nastavení FOV či oprava špatného chování zbraní. Ani přesto se ovšem  názor zvrátit nepodařilo. Na platformě Valve dodnes na produktové stránce svítí nelichotivé hodnocení „extrémně záporné“, přičemž obrázek doplňuje i číselné hodnocení s pouhými 13 %.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama