Třetí Torchlight už je v předběžném přístupu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Třetí Torchlight už je v předběžném přístupu

Třetí Torchlight už je v předběžném přístupu

David Plecháček

David Plecháček

15. 6. 2020 08:38
Reklama

Přesně tak to máme rádi. Je skvělé, když se na akcích nebo konferencích hovoří o projektech, které si můžeme vyzkoušet teď hned. To je případ i třetího Torchlight, Max Schaefer totiž nejenže o nové diablovce sám hovořil a představil trailer, ale na PC Gaming Show zároveň uvedl, že titul právě teď vstupuje do předběžného přístupu na Steamu.

Torchlight 3 od studia Echtra Games si projde inkubátorem, v jehož nitru by se ze hry měla stát ultimátní záležitost. Třetí díl série se odehrává ve stejném světě jako první dva tituly, jen o století později. Leccos se v něm změnilo, říše upadá, všichni tak trochu zlenivěli a je otázka, jestli jsou připraveni na novou hrozbu, která se začala rýsovat v dáli na horizontu.

Série přijde ve svém pokračování s několika novinkami, a i o nich byla v rámci akce řeč. Nejviditelnějším aspektem hry jsou pevnosti, které budou moci hráči upgradovat a přizpůsobovat dle libosti. S ohledem na to, že si Torchlight nejvíce užijete se svými kamarády, hra umožní dalším návštěvu vaší pevnosti, stejně tak vám navštívit pevnosti ostatních. Motivací budiž to, že si můžete dojít pro pasivní bonus ke stromu štěstí, ale především se od kolegů můžete doslova přiučit cokoliv nového a použít to ve vlastní baště.

Zhruba ve stejnou chvíli, kdy zaregistrujete pevnosti, si všimnete i toho, že ve světě nejsou tradiční herní povolání. Zapomeňte na fádní rytíře nebo mágy. Torchlight 3 chce být unikátní, a tak má též unikátní třídy. Forge je například mechanický robot, ještě zajímavěji ale zní třeba strojvůdce, který si může přivolat vlak. „Chtěli jsme se vyhnout tradičním postavám a vytvořit z nich něco zajímavějšího. Zároveň jsme ale chtěli, aby se na ně kdokoliv mohl podívat a tak nějak si odvodit, jak se za ně bude hrát,“ řekl Schaefer během PC Gaming Show.

Torchlight je známé i pro svá doprovodná zvířátka. I systém petů doznal změny. Nejenže si můžete nějakého vybrat, ale můžete jej i najít v divočině, pokud překonáte bosse, tak jej zachránit a následně přidat do své sbírky. Víme o tradičních zástupcích, psech, kočkách, lamách nebo sovách, ale těšit se údajně můžete i na exotičtější druhy.

Jak dlouho bude Torchlight 3 v předběžném přístupu, není zřejmé. Jisté však je, že si hru můžete zahrát už teď, tedy pokud jste ochotní zaplatit 30 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama