Třetí díl série A Plague Tale může být již ve vývoji. Naznačují to nové pracovní pozice studia Asobo
i Zdroj: Asobo
Novinka Třetí díl série A Plague Tale může být již ve vývoji. Naznačují to nové pracovní pozice studia Asobo

Třetí díl série A Plague Tale může být již ve vývoji. Naznačují to nové pracovní pozice studia Asobo

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 7. 2023 10:20

Úspěšná série A Plague Tale od kvete pod rukami vývojářů z Asobo od roku 2019. Ačkoli je to skoro k nevíře, bylo tomu právě v tomto roce, kdy vyšel její první díl s podtitulem Innocence, jen aby o tři roky později – tedy loni – vyšel její nástupce s podtitulem Requiem. Tentokrát se však nebavíme o minulosti, ale o tom, co přijde dál. Nové nabídky práce totiž v rámci Asobo ukazují, že tým zřejmě pracuje na sérii dál. Dle nových soudů je tak klidně možné, že kutí další díl, nebo alespoň příběhové rozšíření toho druhého.

Reklama

  • Nové pracovní nabídky naznačují, že asi vzniká další projekt od autorů série A Plague Tale
  • Spekuluje se o příběhovém rozšíření dvojky i možném vzniku třetího dílu

Informace vychází z oficiálního profilu sítě LinkedIn, kde studio zveřejnilo nový obrázek všech aktuálně otevřených pracovních míst, které nyní zaplňuje. Některé z nich přitom zaujaly svým rozšířeným popisem. Jak se totiž můžete přesvědčit sami, všechny tyto pozice mají na konci přidanou závorku, jež jasně upřesňuje, do jakého interního týmu budou kandidáti zařazeni. 

Na většině těchto pozic takto najdete "Flight Sim" jako odkaz toho, že tým pracuje na nově oznámeném Microsoft Flight Simulator 2024 – neboli novém dílu série. Ne vždy je však použita právě tato zkratka, což vede k řečenému zamyšlení. U některých míst se objeví např. pojmenování „Plague Team“, což patrně říká, že série A Plague Tale nemusí být u konce. 

Třetí díl série A Plague Tale může být již ve vývoji. Naznačují to nové pracovní pozice studia Asobo
i Zdroj: Asobo

Tato zmínka konkrétně zahrnuje čtyři výše zvýrazněné pozice, jež jsou vesměs kritické pro uskutečnění jakékoli vývoje. S ohledem na to je však třeba říct, že nemusí jít o A Plague Tale. V říjnu loňského roku totiž ředitel vývoje Requiem s uvedením hry dostal otázku:

„Považujete vydání Requiem za uzavřenou knihu, nebo jen za další dokončenou kapitolu světa A Plague Tale?“ 

Načež odpověděl:

„Myslím, že prozatím je to konec. Ale jak se říká, dveře nejsou nikdy tak úplně zavřené, takže uvidíme, jak to hráči přijmou. Chceme vidět jejich reakce, než se k něčemu rozhodneme. Oni řídí naši produkci, a pokud se jim nebude něco líbit, musíme udělat něco jiného,“ řekl Kevin. 

I přesto, že se tak jedna skupina hráčů viditelně přiklání k tomu, že nabídka nyní odkazuje buď na DLC pro Requiem, či jeho pokračování, reakce týmu naznačuje opak. Důvodem pochyb je jednak výše uvedené tvrzení o nástupci série a dále také uvedené pojmenování týmů. Ačkoli je totiž pravda, že označení "Flight Sim" lze pokládat současně za odkaz na značku i tým, který na ni dělá, "Plague Team" nemusí být stejný příběh.

Přesněji je navrženo to, že může jít pouze o jméno týmu, který na sérii A Plague Tale dosud pracoval, ale jenž nyní dělá na nové IP, s níž začne další příběhovou sérii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama