Tom Henderson prozrazuje, kdy dojde k vydání PS5 Pro. Pracovní označení má být Project Trinity
i Zdroj: Sony
Novinka Tom Henderson prozrazuje, kdy dojde k vydání PS5 Pro. Pracovní označení má být Project Trinity

Tom Henderson prozrazuje, kdy dojde k vydání PS5 Pro. Pracovní označení má být Project Trinity

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 7. 2023 10:40 1

Silnější model PlayStationu 5, který by byl mezigeneračním skokem jako u PS4 Pro, má podle Toma Hendersona vyjít už příští rok. Projekt má dle ověřeného insidera nést pracovní označení Project Trinity a dle jeho zdrojů vyjít má v listopadu 2024 jako konzole pro vylepšený ray-tracing.

Reklama

  • Insider Tom Henderson přinesl informace o výkonnější revizi PS5
  • Na základě svých zdrojů říká, že konzole vyjde v listopadu 2024

Henderson uvádí, že Sony na projektu Trinity pracuje už od začátku roku 2022, kdy jej začala designovat jako analogii PS4 Pro. Název má pak nést stejný odkaz. Pokud si totiž pamatujete, Sony již v minulosti kódová označení na styl Matrixu používalo – neboť PS4 Pro označilo jako "Project Neo" a PS VR jako "Project Morpheus".

Přestože jsou data předběžná, má se také za to, že interní demonstrace PS5 Pro již v Sony probíhají. Část vývojářských týmů má prý své devkity obdržet navíc už dostat koncem listopadu tohoto roku, což značí, že jej mohou někteří využít i pro přípravu her, které dostaneme další rok.

Co se týče specifikací, potvrzeno bylo jen málo, a to ještě obecně. Víme pouze to, že Project Trinity má být vybaven novou pamětí, která pracuje při rychlosti 18 000 MT/s, a dále to, že konzole disponuje 30 WGP, což značí workgroup processor.

Mezi výkonnostní cíle patří pak dále to, že se konzole stejně jako PS4 Pro hlavně soustředí na grafiku i plynulejší zážitek. Henderson říká, že hlavní cíle Sony tvoří pro model vyšší a stabilnější počet fps, kterých konzole dosáhne při rozlišení 4K, dále "výkonnostní režim" s rozlišením až 8K (což zní tedy trochu nestandardně) a nakonec akcelerovaný ray tracing.

Poslední věcí, jež je pak ve zprávě zmíněna, je výhled do případné budoucnosti. Henderson totiž přidává, že PS5 Pro (či jakkoli se konzole bude jmenovat) bude nejspíš také poslední hardwarovou revizí Sony pro současnou generaci, a tedy i poslední konzole před PS6. Poté se prý očekává vývoj další generace, jež podle Microsoftu dorazí někdy před rokem 2028.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama