THQ Nordic oznamuje hru South Park: Snow Day!. Nový kooperativní titul změní celý svět do 3D
i Zdroj: Question Games / THQ Nordic
Novinka THQ Nordic oznamuje hru South Park: Snow Day!. Nový kooperativní titul změní celý svět do 3D

THQ Nordic oznamuje hru South Park: Snow Day!. Nový kooperativní titul změní celý svět do 3D

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 8. 2023 06:40

Během přechodu včerejší noci na dnešek se odehrál avizovaný přenos THQ Nordic Showcase, který představil novinky kolem produkce THQ Nordic. Vydavatel zde představil celou řadu titulů, které ještě neukázal, stejně jako ty, o nichž jsme věděli. Do her z první kategorie se řadí i nový South Park, jenž rozhodně patří k jedněm z překvapení akce.

Reklama

  • Nejnovější THQ Nordic Showcase přinesl oznámení nového South Parku
  • Hra dle traileru ponese název South Park: Snow Day! a přinese 3D grafiku
  • Vyjde příští rok a bude dostupná na PC, PS5, Xbox Series a Switchi
  • Hra přinese i čtyřčlennou kooperaci

South Park: Snow Day! je nová South hra, která navazuje na závěrečný náznak ze stejného loňského přenosu. Jen pro připomínku: vývojáři z THQ tehdy velice jasně uvedli, že chystají nějakou novou hru z tohoto univerza, nicméně až nyní prozradili, jaká hra to vlastně bude.

Na hře pracuje kalifornské studio Question Games, které dříve dělalo na first-person hrách The Magic Circle a The Blackout Club. Jejich napojení na hru bylo nicméně známo už něco dříve. Od loňského roku hovořily o značce jejich vlastní náborové stránky, kdy se sice vědělo, že dělají něco se South Parkem, ovšem už ne, jaké detaily projekt provází.

Nyní se dost věcí odkrývá a my konečně slyšíme, o čem hra bude. Což nás samozřejmě přivádí k otázce, co vlastně je South Park: Snow Day!. 

Inu, abychom to vzali krátce, South Park: Snow Day! je to kompletně nová, zčásti multiplayerová hra, kde se vrátíme ke známým postavám i světu a…která je ve 3D. Ano, nejde o překlep ani chybu. Novinka týmu Question se podle starších zvěstí od seriálu i The Stick of Truth (2014) a The Fractured but Whole (2017) odlišuje nejen tím, o čem je, ale také tím, že bude 3D, nikoli 2D. 

Nová forma grafiky je dobře viditelná už i z traileru, který naznačuje zápletku. Ten v rámci jedné minuty prozrazuje, že se příběhově vracíme k hlavním postavám Cartmama, Stana, Kyla a Kennyho, a to konkrétně při oslavě toho vůbec nejkouzelnějšího dne v životě každého dítěte – dne, kdy je jeho škola zavřená kvůli extrémnímu počasí.

Hra se tedy zaměřuje na Cartmana a jeho dětskou partu, když slaví, že mohou kvůli sněhu dočasně lenivět. O hře se toho přitom nad rámec až 4členného co-opu moc neví, ale zdá se, že je znovu inspirovaná fantasy. Cartman je podobně jako u The Stick of Truth vyobrazen v kostýmu velkého čaroděje, zatímco ostatní mají opětovně oblečení inspirované fantasy, což znovu prozrazuje získanou inspiraci.

Co se týče informací, poslední, co musíme zmínit je to, kdy a kde hra vyjde. I tato informace totiž padla, přičemž bylo řečeno, že hra zamíří na PC, PS5, Xbox Series a Nintendo Switch, a to někdy v roce 2024.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama