THQ Nordic přichází s prvním náznakem nového South Parku
i Zdroj: THQ Nordic Showcase 2022
Novinka THQ Nordic přichází s prvním náznakem nového South Parku

THQ Nordic přichází s prvním náznakem nového South Parku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 8. 2022 11:00

O tom, že by po The Stick of Truth a The Fractured but Whole měla vznikat i nová hra ze série South Park, víme už delší dobu. Poprvé jsme se o této události dozvěděli přibližně před rokem, kdy vyšlo najevo, že by pokračování série nemělo už spadat pod Ubisoft, ale jiné vývojáře. Potvrzení těchto slov na sebe nenechalo dlouho čekat. Studio Question, které se letos v lednu shánělo po posilách, v popisu práce žádalo, aby měli zájemci zkušenost se South Parkem Unreal Enginem od Epicu. Nově se však ukazuje, že Question zřejmě nejsou jediní, kdo má značku na starosti. V určité kapacitě by na ni měli pracovat i lidé ze studií THQ Nordic.

Reklama

  • Prezentaci THQ Nordic Showcase 2022 zakončilo letmé odhalení nové hry ze světa South Parku
  • Žádné informace nad rámec přípravy titulu nejsou známy

Pro uvedení situace je třeba dodat kontext k pátečnímu přenosu evropského vydavatelství. Nejnovější digitální ukázka videoher v průběhu sdílela nejrůznější oznámení, ale dá se říci, že vrcholem byl až její konec. Během finálních vteřin se totiž na obrazovce diváků objevila krátká aktualizace o počtu zbývajících her, které vydavatel ještě neoznámil. „K dnešnímu dni má THQ Nordic ve vývoji 43 her, z čehož 26 je stále neoznámených,“ hlásala zpráva. O chvíli později se však sdělení změnilo na 26 25 a pohled přešel na logo South Park Digital Studios.

Nic dalšího akce už pochopitelně neodhalila, takže prozatím tápeme v herní náplni i obecné informace vydání. Pochopitelně nemůžeme ale vyloučit, že se nejedná o hru, která byla vysledována u studia Question. THQ Nordic sice finální překvapení považovalo za neohlášenou hru, ale to si lze vykládat i tak, že hra nebyla pouze představena oficiálně. A to platí i pro projekt studia Question.

V této souvislosti připomeňme i předloňskou smlouvu držitelů práv South Parku se společností Viacom, která s autory uzavřela obchod ve výši 900 milionů dolarů. Jeho součástí měla být minimálně jedna videohra. Tehdy se ale mluvilo o tom, že projekt vzniká interně (v rámci Important Studios), což naznačuje, že patrně vzniká více projektů současně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama