The Long Dark se vydá cestou placeného obsahu. Dojde na rozdělení režimů Příběhu a Survival
i Zdroj: Hinterland Studio
The Long Dark Novinka The Long Dark se vydá cestou placeného obsahu. Dojde na rozdělení režimů Příběhu a Survival

The Long Dark se vydá cestou placeného obsahu. Dojde na rozdělení režimů Příběhu a Survival

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

1. 5. 2022 09:40

Hinterland Studio se po téměř osmi letech přikloní se survivalem The Long Dark k systému seasson passu. Zástupci kanadského studia, kteří svoji hru dosud rozšiřovali zadarmo, si od placeného obsahu slibují to, že dojde na zvýšení životaschopnosti projektu. Hráči, kterých se dodnes stačilo nasčítat okolo 10 milionů, vnímají oznámení vesměs pozitivně.

Reklama

  • Survival režim hry The Long Dark začne dostávat placená DLC, z nichž první dorazí už letos
  • V zájmu usnadnění dalšího vývoje bude režim Příběhu oddělen od režimu Survival

Studio poznamenává, že nový přístup k tvorbě rozšiřujícího obsahu navazuje na výsledky loňského šetření, kde byl zjišťován zájem fanoušků. Skoro 80 % hráčů zde uvedlo, že by si přáli placené rozšíření Survival Modu, jenž byl až dodnes rozvíjen zadarmo spolu s příběhem. S ním se rovněž pojí další výrazná změna. Story Mode a Survival Mode, které až dosud tvořily část jednoho celku, budou nově odděleny. Důvod je prostý. Jakákoli aktualizace každého z nich vyžaduje rozsáhlé testování obou. Přínos větších rozšíření do Survivalu by se tak značně zpomaloval.

Vývojáři na svém webu popisují, že první část zatím nespecifikovaného seasson passu vyjde ještě letos. Čekat máme změnu hratelnosti, regionů i výzev. Je-li dál seasson pass brán jako celek, jeho trvání by se mělo klenout přes 15–18 měsíců, a to skrze 3–4 DLC. Každé z nich má být následně vydáno samostatně. Společně s tím máme ale rovněž počítat i s neplacenými updaty.

„Chceme zajistit, aby si současní hráči, kteří se rozhodnou další obsah nekupovat (nebo si ho nemohou dovolit), i nadále užívali The Long Dark a necítili se pozadu,“ zdůraznil zakladatel studia Raphael van Lierop. „Budeme pokračovat v přidávání neplacených updatů pro základní režim Survival, aby i ten, kdo si seasson pass nekoupí, něco dostal. Tyto aktualizace budou o něco skromnější v porovnání s tím, co uvidíte v rámci placeného obsahu, což se nám zdá pouze spravedlivé,“ dokončuje Lierop. 

Sám zakladatel též dále oznamuje, že svou pozici ve vedení projektu předává po deseti letech kolegyni Katie Sorrell. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama