The Finals ztrácí hráče, jejich počet od vydání klesl o více než 80 %
i Zdroj: Embark Studios
The Finals Novinka The Finals ztrácí hráče, jejich počet od vydání klesl o více než 80 %

The Finals ztrácí hráče, jejich počet od vydání klesl o více než 80 %

Dominik Tománek

Dominik Tománek

25. 1. 2024 06:00 1

Raketový start The Finals byl možná jen bublinou, která začala pomalu a jistě praskat. Nasvědčuje tomu počet aktivních hráčů na Steamu, který stabilně klesá.

Reklama

  • Počet hráčů na Steamu klesl o více než 80 %
  • Hráči si stěžují na špatný matchmaking a nedostatek nového obsahu

Multiplayerová střílečka The Finals se už během beta testování těšila velkému zájmu hráčů. Hra vyšla na na začátku prosince minulého roku a v jednu chvíli se free-to-play akce dokonce dostala do pěti nejhranějších her na Steamu. Pro tvůrce z Embark Studios teď ale přišlo těžké vystřízlivění. Po úspěšném startu se totiž ze stovek tisíc aktivních hráčů dostala do řádu nižších desetitisíců. 

Recenze The Finals, netradičního vyzyvatele na poli free-to-play žánru
i Zdroj: Embark Studios

Recenze The Finals, netradičního vyzyvatele na poli free-to-play žánru

16. 1. 2024 06:00

Nikdy předtím neměli hráči tolik her, u kterých lze strávit desítky hodin a neutratit ani korunu. A když se zdá, že je trh…

Podle statistik serveru SteamDB je jasné, že trend klesajícího počtu hráčů byl zřejmý už od začátku. Historického maxima se The Finals povedlo dosáhnout 10. prosince (3 dny po vydání), kdy ji v jednu chvíli hrálo 242 619 hráčů. Necelé dva měsíce potom je ale počet o něco smutnější. V době psaní textu bylo maximum za posledních 24 hodin na 52 340 hráčích, což je více než 80% pokles z původního čísla. Je potřeba brát v potaz je kromě PC i na konzolích a je tady určitá možnost, že propad na nich není tak znatelný. A čím to je?

Hráči si často stěžují na slabý matchmaking nebo nedostatek nových módů. Poslední zmíněný problém by mohl vyřešit poslední patch, který přidal režim Solo Bank It Up, kdy se hráči musí spolehnout pouze na sebe. Od aktualizace však uběhl týden a hráči stále klesají. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama