The Entropy Centre si bere příklad z Portalu. Manipulaci s prostorem nahrazuje hrátkami s časem a upovídanou zbraní
i Zdroj: PlayStack / Stubby Games
Novinka The Entropy Centre si bere příklad z Portalu. Manipulaci s prostorem nahrazuje hrátkami s časem a upovídanou zbraní

The Entropy Centre si bere příklad z Portalu. Manipulaci s prostorem nahrazuje hrátkami s časem a upovídanou zbraní

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 6. 2022 09:50

Jednou z nejzajímavějších her, které byly předvedeny na včerejší výstavě Future Games Show, byl bez pochyb sci-fi logický titul The Entropy Center. Debut vývojářského studia Stubby Games, kterému sekunduje vydavatel PlayStack, je podobně jako starší Timeshift a Singularity obtočena kolem mechanismu vinutí času. Nečekejte však magii, ani smyšlenou superschopnost; vlastně nečekejte ani žádnou větší akci. Zde se s časem hraje totiž primárně v rámci hádanek, a to pomocí speciální mluvící zbraně, která vám bude pomáhat.

Reklama

  • Během letošního roku vyjde sci-fi logická hra The Entropy Centre
  • Ve svých nápadech vychází z Portalu a manipulace s časem

Logická hra založená na stylu Portalu se odehrává na kolosální vesmírné stanici, která krouží na oběžné dráze Země. Hrajete zde za Arii, mladou ženu, která má za úkol zachránit svět poté, co ho zažehla lidstvo ohrožující událost. Aby toho dosáhla, je poslána do speciálního Entropického centra, a to s úmyslem získat čistou entropickou energii při řešení hádanek. K jejich vlastnímu překonání musíte používat důvtip i schopnosti propůjčené médiem vaší škodolibé umělé inteligence ASTRA – časoprostor deformující zbraně, která si s vámi nejen povídá, ale umožňuje i obracení času. Mezi nepřeberné možnosti, které vám hra nabízí, patří proto přestavba hroutících se sloupů nebo oprava poničených plošin.

Smyslem celého hrdinného aktu, jenž se ve hře odehrává, je pak to, že s dostatkem entropické energie vrátíte sežehnutou Zemi do bodu, než katastrofa začala. Jak však hádanky řešíte a přibližujete se k jádru stanice, můžete podle autorů zjistit i pravdu, která se vám nebude líbit.

The Entropy Center vychází už letos na Steamu a také PlayStationu a Xboxu současné i starší generace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama