Test naznačuje, že je teplota XSX v normě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Test naznačuje, že je teplota XSX v normě

Test naznačuje, že je teplota XSX v normě

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 10. 2020 11:16 8
Reklama

V minulém týdnu jsme se pozastavili nad kauzou spojenou s konzolí Xbox Series X, která dle několika výpovědí vydává velké množství tepla. K situaci se vyjádřil i generální ředitel marketingu Xbox Games - Aaron Greenberg. Dle jeho slov je teplota podobná hodnotám Xbox One X, informace o zvýšené produkci tepla odmítnul. Je tedy čas na další test.

Do něj se pustil Jeff Grubb ze serveru GamesBeat. Srovnal hned čtyři zařízení – Xbox One X, PlayStation 4 Pro, Xbox Series X a počítač osazený RTX 3080 a Ryzen 9 3900XT. Každý zapnul a po třiceti minutách spustil druhého Hitmana, v němž strávil deset minut. Teprve poté provedl měření teploty.

Pojďme se tedy podívat na čísla. Xbox Series X vykázal průměrnou teplotu 47,7 °C, což je o fous nižší hodnota než v případě Xbox One X (52,1 °C) i PlayStation 4 Pro (62,1 °C). V případě počítače naměřil 35,5 °C.

Grubb ale zjišťoval i minimální teplotu. Xbox Series X se dostal až na hodnotu 38,9 °C, Xbox One X na 50 °C a PlayStation 4 Pro na 60,1 °C, zatímco počítač vykázal 32,1 °C. Asi nejvíce nás zajímá nejvyšší naměřená teplota. U Xbox Series X zachytil 50,4 °C, tedy nižší než v případě Xbox One X (54,5 °C), a PlayStation 4 Pro (65 °C). Počítač nepřesáhl hodnotu 44,1 °C.

Z testu vyplývá, že je teplota chystaného Xboxu skutečně v normě. Co se týče konzole PlayStation 5, tam byly ohlasy na provozní teplotu pozitivní, nikdo zvýšené hodnoty nehlásil. Sami se můžete přesvědčit už za necelý měsíc, tedy pokud na vás nějaká konzole zbyde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama