Tencent má prý koupit 1C Entertainment, majitele Cenegy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent má prý koupit 1C Entertainment, majitele Cenegy

Tencent má prý koupit 1C Entertainment, majitele Cenegy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 8. 2021 10:45

Čínský holding Tencent se dle informací několika webů údajně opět pouští do velkých nákupů, které se opět dotknou i tuzemského trhu. Dle World Today News a gry-online, respektive informací z Úřadu pro hospodářskou soutěž a ochranu spotřebitele, si totiž Tencent připravil peníze pro nákup 1C Entertainment.

Reklama

  • Dle informací WTN a gry-online chce Tencent koupit 1C Entertainment
  • Společnost působí i v Česku skrze Cenega Czech
  • Cena akvizice není známá

Rozsáhlá polská společnost vlastní několik dceřiných společností, které působí i v česku. 1C Online Games funguje jako vydavatel her, zatímco například dceřinná společnost Cenega u nás figuruje jako důležitý distributor titulů od Take-Two, 2K, Rockstar Games, Segy, Square Enix či Bethesdy.

Zároveň 1C vlastní i společnost QLOC zaměřující se na lokalizování, testování a portování her.  Vedle toho má 1C i vlastní vývojářskou divizi, která v současnosti vyvíjí druhý díl King's Bounty. Také je známa pro série IL-2 Sturmovik a Men of War. 

Tencent by tak pod sebe dostal další velkou vydavatelskou sílu, která by navíc rozhodně měla prostředky na další expanzi, zároveň akvizicí Tencent přebírá velmi důležité know-how a vliv v dalších regionech herního trhu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama