Take-Two aktualizuje prodeje svých her. Páté GTA si dál vede neuvěřitelně
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Grand Theft Auto V Novinka Take-Two aktualizuje prodeje svých her. Páté GTA si dál vede neuvěřitelně

Take-Two aktualizuje prodeje svých her. Páté GTA si dál vede neuvěřitelně

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 8. 2023 09:40

S přelomem první dvojice kvartálů, které se váží k současnému finančnímu roku FY 2023/24, přišla s novými čísly i společnost Rockstar. Prodeje jejich her byly už tradičně vázány na dvě velké série, které nikomu z vás určitě není třeba připomínat. Tou první a výrazně úspěšnější bylo jako vždy už Grand Theft Auto, kde zvlášť důležitou pozici zastává její pátý díl, jenž dále tlačí prodeje. Tou druhou bylo pak pochopitelně Red Dead. Kovbojská akce, která v posledních dnech znovu zažívá popularitu, má úspěch zejména skrze svůj poslední díl, jenž jde stále na dračku, i když hůře než páté GTA.

Reklama

  • Vydavatelství Take-Two zveřejnilo prodejní čísla vybraných značek, včetně her Rockstaru
  • Série Grand Theft Auto už nastřádala 405 milionů prodaných kusů, z čehož 185 milionů zajistilo jen GTA V
  • Série Red Dead podobně nastřádala 79 milionů, kde většinu zajistil druhý Red Dead Redemption s 55 miliony kusy

GTA a Red Dead

Čtvrtletní finanční zpráva společnosti Take-Two Interactive (mateřská společnost firmy Rockstar) odhalila, že GTA V celosvětově prodalo už přes 185 milionů kusů. To je u nárůst o 5 milionů kusů oproti předchozím 180 milionům, jež společnost hlásila za minulé čtvrtletí, které končilo k datu 31. března.

Šéf Take-Two Interactive opět upozornil na další GTA. Brzy údajně dojde k oficiálnímu odhalení
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive

Šéf Take-Two Interactive opět upozornil na další GTA. Brzy údajně dojde k oficiálnímu odhalení

Společnost Take-Two Interactive je nyní pod drobnohledem kvůli netrpělivě vyhlíženému pokračování série Grand Theft Auto.…

9. 8. 2023 12:00

Po stránce souhrnných prodejů série také přichází další milník. Celá série GTA po necelých 26 letech prodala k tomuto dni již přes 405 milionů kusů, a to s více než 15 menšími i většími hrami, kde nejvíce přispívá právě pátý díl.

Ten je pro srovnání vašeho oka více než třikrát prodávanější než příběh Arthura Morgana. Pro druhé Red Dead Redemption totiž po 5 letech od vydání konzolové verze platí, že prodalo 55 milionů kusů, přičemž za minulé čtvrtletí tomu bylo asi o 2 miliony méně – tedy 53 milionů. 

Celkové prodeje série se nyní ale celosvětově pohybují už na úrovni 79 milionů kusů, což je samo o sobě úctyhodný úspěch. Zbylých 26 milionů zde připadá na první díl Red Dead Redemption, následně jeho zombie DLC Undead Nightmare a nakonec původní Red Dead Revolver. 

Nicméně, i přes toto vše je už zřejmé, že číslo dále poroste. Už jen kvůli tomu, že jen před pár dny došlo k oznámení PS4 a Switch portu prvního RDR (chystaného na 17. srpna), lze tipovat, že číslo vystřelí, a to zřejmě hodně. Zdravým odhadem se nyní zdá, že by celá série mohla být do konce měsíce na čísel přes 80 milionů, a to i přes kritiku portu s ohledem jeho ceny i absenci úprav.

Další značky Take-Two

Aby toho však nebylo málo, nad rámec GTA a Red Dead vydavatelství Take-Two taktéž zveřejnilo stávající prodejního údaje k dalším značkám mimo Rockstar. V tomto případě hovoříme především o různých sériích vydavatelství 2K Games, a to konkrétně:

  • Bioshock (42 milionů prodaných kusů),
  • Borderlands (81 milionů prodaných kusů),
  • Sid Meier’s Civilization (67 milionů prodaných kusů),
  • a NBA 2K (140 milionů prodaných kusů).
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama