Capcom i letos hlásí znamenité prodeje. Ke hvězdám ho táhne Resident Evil 4 a Street Fighter 6
i Zdroj: Capcom
Novinka Capcom i letos hlásí znamenité prodeje. Ke hvězdám ho táhne Resident Evil 4 a Street Fighter 6

Capcom i letos hlásí znamenité prodeje. Ke hvězdám ho táhne Resident Evil 4 a Street Fighter 6

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 7. 2023 08:30

Podobně jako každé jiné léto, které tomuto předcházelo, i toto je spojeno se zveřejněním firemních výsledků – včetně firem, jako je Capcom. Nově se tedy podíváme na to, jak si tento ověřený japonský vydavatel a vývojář her prodejně vedl, a to přesněji za 1. čtvrtletí fiskálního roku 2024 neboli za období od 1. dubna do 31. června 2023.

Reklama

  • Capcom se podělil o finanční výsledky za 1. kvartál fiskálního roku 2024
  • Zmínil série Resident Evil, Monster Hunter, Devil May Cry či Street Fighter
  • Celkově čisté tržby za 1. čtvrtletí vzrostly o 74 % ve srovnání se stejným čtvrtletím loňského roku

Vezmeme-li to čistě na množství prodaných kusů za jednotlivé série, na prvním místě se bez větší diskuze znovu umístil Resident Evil. Košatá série, která již od roku 1996 dělá Capcomu jeho jméno, si s příchodem remaku čtyřky vysloužila v součtu již neuvěřitelných 146 milionů prodaných kusů, kde k 31. březnu 2023 to bylo „jen“ 142 milionů. 

V této věci je samozřejmě vhodné vypíchnout, že prodeje opravdu nejvíce táhla právě předělaná čtyřka. Předělávka čtvrtého dílu vyšla totiž až 23. března (tedy těsně před začátkem teď hodnoceného kvartálu) a do dnešního dne prodala 5 milionů kusů, kdy se stala i nejrychleji prodávaným dílem od dob Resident Evil 5 (neboli od roku 2009).

Další značka, která podobně excelovala, ač ne tolik, byl Monster Hunter s téměř 100 miliony prodanými kusy. Za téměř 20 let své existence prodala tato série už 94 milionů kusů, kde za výši celého čísla vděčí i Monster Hunter Rise: Sunbreak, jež hlásí 6 milionů prodaných kusů. 

Následuje Street Fighter, jenž se zase dočkal nového pokračování. Tato série, jež je aktivní už od 90. let, se do tohoto července prodalo přes 52 milionů kusů (z 50 milionů na konci března), kdy nejvíce přispěl Street Fighter 6 s více než 2 miliony prodanými kusy.

Série Mega Man je tom s dalšími značkami také výborně – i když samozřejmě ne tak dobře jako značky výše. Na svých aktuálních 40 milionů se dostal až s novou kolekcí Mega Man Battle Network Legacy Collection, jež teď zaznamenala přes 1 milion prodaných kusů.

Značka Devil May Cry, jež nám z opravdu velkých IP zbývá jako jedna z mála, je pak něco pod 30 miliony. Situace je taková, že značka od roku 2001 nastřádala něco přes 29 milionů prodaných kusů, což je pro srovnání zhruba čtyřikrát více než u Dragon’s Dogma. 

Této akční RPG řežby, kterou nyní čeká druhý díl, se totiž prodalo ze všech námi uváděných úplně nejméně. S necelými 8 miliony kusy, jež prodala skrz první díl i jeho novější verzi Dark Arisen, obsadila tak poslední příčku žebříčku, jíž možná změní až Dragon’s Dogma 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama