Švédský gigant Embracer se rozdělí na tři samostatné společnosti
i Zdroj: Aspyr
Novinka Švédský gigant Embracer se rozdělí na tři samostatné společnosti

Švédský gigant Embracer se rozdělí na tři samostatné společnosti

Dominik Tománek

Dominik Tománek

22. 4. 2024 15:30

Šetření probíhá napříč celý herním průmyslem a jinak tomu není ani u Embraceru. V rámci restrukturalizace se totiž společnost rozdělí na tři.

Reklama

Švédský videoherní a mediální konglomerát Embracer Group se stal postupem let jedním z největších hráčů na trhu. Od roku 2019 společnost zintenzivnila akvizice herních vývojářů a vydavatelů a do svého portfolia přidala společnosti jako Saber Interactive, Gearbox Entertainment, Demiurge, Aspyr, Crystal Dynamics, Eidos-Montreal a další. V roce 2022 ale začala velká vlna šetření, která pokračuje dodnes a má za následek hromadná propouštění, prodeje, uzavírání studií a rušení projektů. Teď společnost oznámila, že se v rámci své poslední restrukturalizace rozdělí na tři různé společnosti. 

Půjde o samostatné veřejně obchodované společnosti a každá z nich si s sebou odnese část stávajícího portfolia společnosti Embracer, i když zatím nebylo oznámeno, kam přesně budou jednotlivé duševní vlastnictví směřovat. Konkrétně se jedná o Asmodee Group, Coffee Stain & Friends a Middle-earth Enterprises & Friends.

Asmodee je francouzská společnost zaměřená na deskovky. Jako nezávislá společnost oddělená od Embraceru bude Asmodee nadále vydávat a distribuovat stolní hry. Coffee Stain & Friends bude pak nadále pracovat na indie a placených a free-to-play hrách pro různé platformy. Společnost je známá především díky vesmírné trpasličí střílečce z pohledu první osoby Deep Rock Galactic, zběsilé akční hře Goat Simulator a jejímu pokračování Goat Simulator 3 , ale má také několik vydavatelských a vývojářských poboček. Middle-earth Enterprises & Friends se zaměří na vývoj a vydávání AAA her pro PC i konzole. Převezme franšízy The Lord of the Rings, Tomb Raider a další nejmenovaná duševní vlastnictví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama