Studio Undead Labs otevírá pobočku v Orlandu, State of Decay 3 bude pohánět Unreal Engine 5
i Zdroj: Hrej.cz
State of Decay 3 Novinka Studio Undead Labs otevírá pobočku v Orlandu, State of Decay 3 bude pohánět Unreal Engine 5

Studio Undead Labs otevírá pobočku v Orlandu, State of Decay 3 bude pohánět Unreal Engine 5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 1. 2022 11:04

Vydavatelé a vývojáři se povětšinou raději zuby nehty drží zavedených značek, než aby se pokoušeli svým fanouškům představit nové. To platí i pro studio Undead Labs, které momentálně pracuje na třetím dílu State od Decay. Z posledních informací vyplývá, že se těší plné podpoře ze strany Microsoftu.

Reklama

  • Nová pobočka Undead Labs se bude soustředit na rozvoj animací
  • Základem nově vznikající animační technologie bude Unreal Engine 5
  • Engine využije i State of Decay 3

Animátor Simon Sherr na svém LinkedInu prozradil, že se studio rozšířilo o pobočku v Orlandu (Florida), která se bude soustředit na rozvoj animačních technologií, jejichž základem se stane Unreal Engine 5. Potvrdily se tedy domněnky, že State of Decay využije novou verzi enginu od Epicu.

Sherr patří mezi veterány průmyslu, dohlížel například na animace v titulech od EA Sports (například Madden), nedávno se blýsknul díky technologickému demu The Matrix Awakens, na němž se taktéž podílel. Pro Undead Labs je tedy bezesporu cennou posilou.

Zombie survival se tedy stane jakýmsi pokusným králíkem, na němž si studio vyzkouší možnosti nového enginu. Zároveň se počítá s tím, že vlastní nadstavbu poskytnou i dalším týmům z rodiny Xbox Game Studios, které by díky ní mohly vylepšit své projekty. Ze strany Microsoftu tak jde o velmi chytrou investici, jež by se mu mohla mnohonásobně vrátit.

Na Unreal Engine 5 v poslední době spoléhá celá řada dalších tvůrců. Bylo jen otázkou času, než se propíše do Fortnite, z dalších projektů můžeme zmínit třeba chystaného Stalkera, nedávno představený horor ILL, Quantum Error, Hellblade 2 a mnoho dalších.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama