Studio Jagex kupuje americký investor
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Jagex kupuje americký investor

Studio Jagex kupuje americký investor

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 4. 2020 14:48
Reklama

I když je dnešní doba soustředěna na battle royale žánr, o MMORPG je stále velký zájem. Nabídka je rozsáhlá, od placeného World of Warcraft, F2P edice Guild Wars 2 až po skutečně F2P Runescape. A právě poslední zmíněný se nyní dostal pod nového majitele.

Studio Jagex, které má vývoj RuneScape na starosti, sice sídlí ve Velké Británii, patřilo ale pod čínskou společnost Shanghai Hongtou Network Technology, které nakonec vývojáře prodalo nedávno vzniklé investiční společnosti Macarthut Fortune Holding, respektive jejich fondu Platinum Fortune.

O prodání Jagexu se spekulovalo už od začátku minulého roku, a to i přes to, že se RuneScape celkem daří, a to i díky nové verzi . Americký Macarthut Fortune za Jagex zaplatilo 530 milionů dolarů, tedy přes 13 miliard korun, a chce s vývojáři dále spolupracovat na rozšíření hráčské základny.

„Kombinovaná síla Macarthur Fortune a Jagexu pomůže a posílí náš strategický plán pro doručení skvělého herního zážitku naší komunitě RuneScape hráčů, a zároveň dále stavět naše portfolio her.“ tvrdí ředitel Jagexu. Po odkoupení se prý plánují velké investice zejména do marketingu, výzkumu a dalšího vývoje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama