Stray zažívá na Steamu rekordní počet hráčů. Jde o nejúspěšnější launch vydavatelství Annapurna
i Zdroj: BlueTwelve
Stray Novinka Stray zažívá na Steamu rekordní počet hráčů. Jde o nejúspěšnější launch vydavatelství Annapurna

Stray zažívá na Steamu rekordní počet hráčů. Jde o nejúspěšnější launch vydavatelství Annapurna

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 7. 2022 08:35 1

Stray se pro vývojářské studio BlueTwelve i vydavatelství Annapurna Interactive stalo nakonec sázkou na správnou kartu. Obrovský úspěch, který hra zaznamenala v recenzích i názorech hráčů je stejně tak dobře rozpoznatelný i ve statistikách Steamu. V počtu souběžně hrajících hráčů je titul momentálně v 15 nejhranějších, čímž také překonává všechny tituly téhož vydavatele.

Reklama

  • Stray přilákalo na Steamu najednou nejvíce hráčů ze všech her vydaných pod Annapurnou
  • Maximum souběžně hrajících hráčů se zastavilo na bezmála 63 tisících 
  • Došlo tak například k překonání veleúspěšného Outer Wilds

Stray si na Steamu uzmulo pozornost téměř 63 tisíc hráčů, čímž se s přehledem zařadilo třeba před loni vydané Twelve Minutes (8 tisíc) nebo starší Outer Wilds (téměř 8 tisíc). Když to vezmeme z širšího pohledu, na platformě se nachází jen tucet her, které nyní hraje více hráčů. I bez naší pomoci asi dokážete tipnout, že jde o trvalé držitele příček, jako je Apex Legends, Dota 2, CS: Global Offensive nebo GTA V.

Je stejně tak zřejmé, že velká, leč už tradičně nezveřejněná čísla hranosti by byla k vidění také na konzolích PlayStationu. Hra zde odstartovala už ve službách PS Plus Extra a PS Plus Premium, čímž se k ní bez omezení dostalo dozajista velké penzum uživatelů. Co se ještě týče úspěchu na Steamu, tento stav šlo očekávat dopředu podle toho, že se tu Stray umístilo na první příčce žebříčku wishlistů.

Při přípravě vlastního hodnocení jsme vás taktéž už stihli zpravit o tom, jak si hra dosud stála u kritiků ve světě i v tuzemsku. Shrnuto dosti jednoduše: Velice dobře až výborně. Pokud jde naopak o přijetí u široké hráčské veřejnosti, ani zde není od věci připomenout službu Steamu. Podle aktuálních statistik zde hra má 7,5 tisíce uživatelských hodnocení, které jí s 97 % vysloužily hodnocení „extrémně kladné“.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama