Steam si připisuje další rekord. Počet vydaných her překonal ostatní roky
i Zdroj: Valve / Polygon
Novinka Steam si připisuje další rekord. Počet vydaných her překonal ostatní roky

Steam si připisuje další rekord. Počet vydaných her překonal ostatní roky

Dominik Tománek

Dominik Tománek

4. 1. 2024 15:00

Rok 2023 byl pro Steam v mnoha ohledech rekordní. Platforma navazuje na mnohaletý vzrůstající trend v počtu vycházejících her. Má to však i svá úskalí.

Reklama

  • V průměru vyšlo na Steamu v roce 2023 téměř 40 her
  • Obrovský počet titulů navazuje na trend z minulých let
  • Hráči si stěžují, že příliš velký počet her „zaplavuje“ službu 

V roce 2023 vyšlo na Steamu podle serveru SteamDB 14 531 titulů, Valve se tak podařilo překonat rekord z roku 2022 o necelé dva tisíce her. Toto obrovské číslo znamená, že v průměru každý den vyšlo více než 39 her. Hodně štěstí při jejich dohrávání. 

V závěrečném součtu za rok 2023 pokračoval trend, který trvá již několik let. Roky 2010 a 2019 byly jedinými v historii služby, kdy se celkový počet ročních vydání meziročně nezvýšil. Od roku 2014 je však patrný zcela jasný vzestupný trend. Své na to má i vliv služby Steam Greenlight a následný příchod služby Steam Direct počet her, které na platformě vyšly, výrazně vzrostl. Známky zpomalení nevykazuje ani letošní rok. V posledních čtyřech dnech již vyšlo 84 her. 

Rychlost růstu má však i svá negativa. Mnoho hráčů si totiž stěžuje, že se platforma stala nepřehlednou a že se kvalitní novinky ztrácejí ve změti obrovského množství těch nekvalitních. Podobná stížnost se ostatně týkala i obchodu od Nintendo, která v roce 2023 vydala přes 2000 her. To je sice jen zlomek oproti Steamu, přesto vysoký počet titulů, které se na platformě objevují každý týden, vybudil hráče volající po „kultivaci“ nabízených her. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama