Steam Deck má problém. První uživatelé si stěžují na drifting, týká se pravého analogu
i Zdroj: Valve
Novinka Steam Deck má problém. První uživatelé si stěžují na drifting, týká se pravého analogu

Steam Deck má problém. První uživatelé si stěžují na drifting, týká se pravého analogu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 3. 2022 20:45 2

Gabe Newell zatím mohl být spokojený. Steam Deck si odbyl velmi slušnou premiéru, uvedení handheldu se obešlo bez větších problémů. Prezident Valve dokonce symbolicky pomohl s rozvozem, několik konzolí předal osobně. Nové zprávy ho ale zřejmě nepotěší.

Reklama

  • První majitelé Steam Decku hlásí problém s driftingem
  • Potíže způsobuje pravá analogová páčka
  • Valve zatím problém nekomentovalo

Krátce po rozeslání prvních kusů se objevují první případy takzvaného driftingu, tedy nevyžádaného pohybu, k němuž dochází, aniž by se uživatel dotýkal analogových páček. O problému se nejčastěji diskutovalo v souvislosti se Switchem, nevyhnuly se mu ale ani ovladače dalších konzolí.

DualSense trápí problém s driftingem
i Zdroj: Hrej.cz

DualSense trápí problém s driftingem

Problém s analogovými páčkami gamepadů řeší všichni velcí výrobci konzolí. O takzvaném driftingu se nejčastěji mluvilo v…

22. 2. 2021 11:13
6

Steam Deck evidentně nebude výjimkou. Na Redditu se objevují první videa zachycující tento nepříjemný problém. Níže přiložené ukazuje testovací obrazovku, která značí potíže s pravým analogem.

 

Další uživatel taktéž zachytil problém s pravou páčkou. V popisu videa navíc zdůraznil, že handheld zatím docela šetřil. 

Hardwarový inženýr Yazan Aldehayyat minulý rok naznačil, že Valve udělalo vše pro to, aby problému předešlo. Testování bylo navrženo tak, aby odhalilo potenciální slabiny, v potaz se braly i různé vlivy prostředí. “Je jasné, že každá součástka jednoho dne vypoví službu, ale jsme přesvědčeni, že lidé budou velmi spokojeni,” řekl v komentáři pro IGN. Problémy s driftingem Valve zatím oficiálně nekomentovalo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama